Beykent Etkinliker Listeleme Sayfası

Etkinlikler

VIII. Uluslararası Balkan Tarihi Araştırmaları Sempozyumu (Balkanlar’da Kültür, Mimari ve Sanat)

Amaç;
Balkanlar, coğrafi ve stratejik konumu nedeniyle tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Balkanlar’ı hâkimiyeti altına alan bütün medeniyetler, Balkanlar’da kalıcı soyut ve somut izler bırakmışlardır. Başta mimari yapılar olmak üzere kültür ve sanat eserleri insanlığın ortak mirasında yerini almıştır. Bu eserler aynı zamanda Balkanlar’daki kozmopolit yapının da somut göstergelerindendir.  Kendine has yapısı ile Balkan kültürünü oluşturan mimari ve sanat eserleri birçok araştırmaya konu olmasına rağmen yeteri kadar incelenmemiştir. Bu bağlamda, Balkanlar’daki kültür, mimari eserler ve sanatsal faaliyetler üzerine yapılan çalışmaları ilim dünyasına sunmak ve tüm araştırmacılara tanıtmak amacıyla; 2022 yılı VIII. Uluslararası Balkan Tarihi Araştırmaları Sempozyumu’nun ana teması “Balkanlar’da Kültür, Mimari ve Sanat” olarak belirlenmiş ve sempozyuma sunulan bildirilerin kitaplaştırılarak bu alandaki eksikliğin giderilmesi planlanmıştır.

Sempozyum, 01-04 Eylül 2022 tarihlerinde, Beykent Üniversitesi Taksim Yerleşkesinde icra edilecektir.

Konaklama;
Müteakiben Yayımlanacaktır.

Ulaşım;
Katılımcılar kendi imkanları ile İstanbul’a gelecekler, Otel ile Beykent Üniversitesi Taksim arasındaki ulaşım, Beykent Üniversitesi tarafından sağlanacaktır.

Konular;
Osmanlı Öncesi Balkanlar’da Mimari Eserler
Osmanlı Dönemi Balkanlar’da Mimari Eserler
Balkan Müziği
Balkan Halk Oyunları
Balkanlar’da El Sanatları
Balkanlar’da Güzel Sanatlar

Düzenleyen Kurumlar;
Beykent Üniversitesi, Türkiye
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Türkiye
Doğuş Üniversitesi, Türkiye
İzmir Kavram Meslek Yüksek Okulu, Türkiye
Trakya Üniversitesi, Edirne
Tuzla Üniversitesi, Bosna-Hersek
UBTAK (Balkan Tarihi Araştırmaları Komitesi)

Önemli Tarihler;
Özet Gönderimi İçin Son Tarih: 04 Nisan 2022
Kabul edilen bildirilerin ilanı: 15 Nisan 2022
Tam Metin Gönderimi İçin Son Tarih: 29 Temmuz 2022
Sempozyum programının ilanı: 15 Ağustos 2022
Sempozyum günleri:01-04 Eylül 2022

Sempozyum Programı;
01 EYLÜL 2022, GELİŞ, OTELE YERLEŞME VE KOKTEYL
02-03 EYLÜL 2022, SEMPOZYUMUN İCRASI VE KAPANIŞ
04 EYLÜL 2022, SOSYAL PROGRAM VE UĞURLAMA

İletişim;

BİLİMSEL SEKRETERYA

Prof. Dr. Abidin Temizer
E-posta: abitem@gmail.com

Dr. Öğr. Üyesi Ali Gökçen Özdem
E-posta: aozdem@dogus.edu.tr

Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız.

Başvuru için tıklayınız.