29 April, 2021
Antroposen Çağda Sağlık, Ekoloji ve Gıda Sempozyumu
29 Nisan 2021 Zoom Meeting ID: 959-5187-6900 https://zoom.us/j/95951876900 Düzenleyen: Fen- Edebiyat Fakültesi Sosyoloji (İngilizce) Bölümü
AÇIŞ
10.00
10.30
Prof. Dr. Murat Ferman - Beykent Üniversitesi Rektörü
Prof. Dr. Metin Ayışığı - Beykent Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı
Doç. Dr. Abdurrahman Yılmaz - Beykent Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji (EN) Bölüm Başkanı
EKOLOJİ
Birinci Oturum
Oturum Başkanı: Doç. Dr. Abdurrahman Yılmaz - Beykent Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji (EN) Bölüm Başkanı
12.00
Cennet Bahçesi’nin Sonu mu? Yeni Bir Başlangıç mı? Antroposen Çağ!
Prof. Dr. Necmi Aksoy - Düzce Üniversitesi
Tarımsal Üretim ve Çevre Dilemması Olarak Kirlilik
Dr. Öğr. Üyesi Esin Candan Demirkol - Dokuz Eylül Üniversitesi
Hayvancılık, Özel Ağaçlandırma ve Neoliberal Çitleme Deneyimleri: Marmara Adası Örneği
Arş. Gör. Gönül Karabolu - Beykent Üniversitesi
EKOLOJİ II
İkinci Oturum
Oturum Başkanı: Prof. Dr. Necmi Aksoy - Düzce Üniversitesi
12.30
14.00
Mekânsal Planlama, Ekoloji ve Onarım Ölçeklerinde Peyzaj Kavramının Değerlendirilmesi
Prof. Dr. Osman Uzun - Düzce Üniversitesi
Dayanıklı ve Kendine Yeter Yerleşimler için Yerel Topluluklar İnşa Etmek: Geçiş (Kentleri) Hareketi Örneği
Dr. Öğr. Üyesi Burak Kesgin - Beykent Üniversitesi
Kentsel Eko-Sistemde bir Ortakyaşarlık Olarak Konut
Dr. Öğr. Üyesi Hatice Nihal Bursa - Beykent Üniversitesi
BAHÇENİN DÜNÜ, BUGÜNÜ VE YARINI
29 Nisan 2021 / 15.00-17.00 Meeting ID: 954 2362 6006 https://zoom.us/j/95423626006 ÖZEL OTURUM (Oturum dili İngilizce’dir)
OTURUM KATILIMCILARI
(alfabetik sırayla)
30 Nisan 2021 Zoom Meeting ID: 959-5187-6900 https://zoom.us/j/95951876900 Düzenleyen: Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji (İngilizce) Bölümü
SAĞLIK
Üçüncü Oturum
Oturum Başkanı: Dr. Öğr. Üyesi Pınar Karababa Demircan - Beykent Üniversitesi
11.30
Kent ve Halk Sağlığı: 20. Yüzyılın ilk Yarısında İstanbul ve Viyana Örnekleri
Dr. Öğr. Üyesi Bilge Karbi - Beykent Üniversitesi
Antroposen'de Sağlık ve Sağlık Hizmetleri Yönetimi
Prof. Dr. Ayşegül Kaptanoğlu - Beykent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdürü
Pandemi Sürecinde Halk Sağlığı ve Gıda Tedariği: Tarım İşçileri Üzerine Bir Tartışma
Dr. Öğr. Üyesi Elif Sabahat Uyar Mura - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
SAĞLIK II
Dördüncü Oturum
Oturum Başkanı: Doç. Dr. Mehmet Bozok - Maltepe Üniversitesi
13.00
Farklı Coğrafyalarda Kadınların Tıp Tarihi Üzerine İz Sürmek
Dr. Laçin Tutalar - (Yarı Zamanlı Öğretim Üyesi) TED Üniversitesi
Doç. Dr. Nihan Bozok - Beykent Üniversitesi
Covid-19 Salgınının Yüksek Öğretimde Mekân Algısını Değiştirmesi Üzerine Niteliksel Bir Araştırma: İstanbul Örneği, 2021
Öğr. Gör. Nadir Ateşoğlu - Sinop Üniversitesi
Doç. Dr. Mehmet Bozok - Maltepe Üniversitesi
Pandemi Aracılığıyla Etkileşimi Ekoloji Üzerinden Yeniden Düşünmek
Dr. Öğr. Üyesi Pınar Karababa Demircan - Beykent Üniversitesi
GIDA
Beşinci Oturum
Oturum Başkanı: Doç. Dr. Nihan Bozok - Beykent Üniversitesi
13.30
15.00
Küresel Beslenme Sorunları için ‘İlkel’ Topluluklardan Neler Öğrenebiliriz?
Öğr. Gör. Mücahit Muslu - Kastamonu Üniversitesi
Günümüz Gıda Ortamında Sağlıklı Beslenme: Gıda Tüketim Pratikleri Üzerine Nitel Bir Araştırma
Seçil Özgökbel - Anadolu Üniversitesi, Doktora Öğrencisi
Pandemi Zamanlarında Dışarıda Yemek: İstanbul’da Değişen Yeme Örüntüleri
Dr. Öğr. Üyesi Erhan Akarçay - Anadolu Üniversitesi
Dr. Öğr. Üyesi Mehlika Saraç - Uludağ Üniversitesi
Işıl Aksoy - Bağımsız Araştırmacı
GIDA II
Altıncı Oturum
Oturum Başkanı: Dr. Öğr. Üyesi Erhan Akarçay - Anadolu Üniversitesi
17.00
Tarım-Gıda Alanındaki Psiko-Kültürel Yorgunluğa Dair “Süper Gıdaların” Bize Gösterdikleri
Baran Karsak - Northeastern University, Boston
Piyasaları Beslemek: Tarım ve Gıdanın Finansallaşması
Dr. Öğr. Üyesi Fatmanil Döner - Medeniyet Üniversitesi
Meranın Sütü, Peyniri, Bilgisi: Süt Teknobilimleri ve Yerel Peynircilik
M. Fatih Tatari - University of California, Davis, Doktora Adayı
Kadın, Gıda ve Kırsal Geçimler
Dr. Öğr. Üyesi Derya Nizam - İzmir Ekonomi Üniversitesi
Dilan Akten - Goethe University Frankfurt
KAPANIŞ 17.00
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için, amacımızla sınırlı ve geçildiği uygun şekilde ve size iletişimiz analiz etmek için çerez kullanıyoruz. Çerezlerin nasıl kullandığımızı incelemek ve çerezleri nasıl kontrol edebileceğinizi öğrenmek için Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz.