Beykent Etkinliker Listeleme Sayfası

Mimar Özgül Öztürk Öğrencilerimizle Buluştu

A Mimarlık firmasının kurucusu Mimar Özgül Öztürk "Mimari Tasarımda Sürdürülebilirlik İlkeleri" dersi kapsamında, öğrencilerimizle bir araya geldi.

Öztürk, Mühendislik-Mimarlık Fakültemiz Mimarlık (Türkçe) bölümünden Prof. Dr. Nevin Çekirge'nin daveti üzerine "Ekolojik Mimari" konusundaki bilgi ve deneyimlerini, öğrencilerimizle paylaştı.

Keban'da Sosyal Sorumluluk Projesi olarak tasarımını ve uygulamasını yapmış olduğu "Anadolu Meleği Kadın Eğitim ve Üretim Merkezi Projesi"ni anlatan Öztürk, "Sürdürülebilir Kalkınma" konusunda yapmış olduğu çalışmalar sonucu kazandığı ödüllerden bahsederek, öğrencilerimize tavsiyeler verdi.

Mimar Özgül Öztürk, kurucusu olduğu A Mimarlık'ta çalışmalarını sürdürmekte ve akademik kurumlarda konuşmacı ve eğitmen olarak görevler almaktadır.