Beykent Etkinliker Listeleme Sayfası

Hayvan Hakları Söyleşisi, Taksim Yerleşkemizde Gerçekleştirildi

Hukuk Kulübü tarafından düzenlenen söyleşide, hayvan hakları ve hayvancılığa ilişkin önemli bilgiler aktarıldı.

Öğrenci Dekanlığı Hukuk Kulübü tarafından düzenlenen Hayvan Hakları Söyleşisi, Taksim Yerleşkemizde gerçekleştirildi.

Dr. Öğr. Üyesi Elif Yavuz’un moderatörlüğünü yaptığı söyleşide, Dr. Öğr. Üyesi Serkan Köybaşı, Dr. Öğr. Üyesi Ezgi Cankurt, Arş. Gör. Engin Arıkan, hayvan haklarını anlattı.

YASAL DÜZENLEMEYE İHTİYAÇ VAR

Dr. Öğr. Üyesi Ezgi Cankurt, TCK ve CMK gibi kanunlarda hayvan haklarıyla ilgili açık bir hüküm olmadığına dikkat çekerek, hayvan haklarını kapsayan bir kanunun çıkarılması gerektiğini ifade etti.

Sunumların ardından, soru cevap kısmına geçilerek, öğrencilerimizin soruları tek tek yanıtlandı. Konuşmacılar, hayvan haklarının bir an önce geniş kapsamlı bir yasal düzenlemeye ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Konuşmacıların, günümüzde hayvancılığın ne şekilde yapıldığına dair örnekler verilen söyleşide, ülkemizdeki hayvancılık faaliyetlerine ilişkin rakamlar da paylaşıldı.

Söyleşi sonunda, Uluslararası Hukuk Kulübü Danışmanı Arş. Gör. Mustafa Erçakıca katılımcılara teşekkür belgesi takdim etti.