Üç Ders Sınavları Uygulama Esasları
Tarih: 30 Ocak 2017

Üç Ders Sınavları Uygulama Esasları

Tek Ders Sınavlarının ismi ‘Üç Ders Sınavları’ olarak değiştirilmiştir. Üç Ders Sınavları; güz yarıyılı, bahar yarıyılı ve yaz öğretiminden sonra olmak üzere bir eğitim-öğretim yılında üç kez açılacaktır.

Güz Dönemi Sonu Üç Ders Sınavı Başvuruları;  06 Şubat  2017 Pazartesi günü sona erecektir. Başvurular öğrenci otomasyon sisteminden yapılacaktır.

Güz Dönemi Sonu Üç Ders Sınavları 11 - 12 Şubat 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.

Güz Dönemi Üç Ders Sınavları takvimine ulaşmak için tıklayınız.

Üç Ders Sınavları hakkında detaylı bilgiyi aşağıda görebilirsiniz.

Üç Ders Sınavları Genel Hükümleri
1.    Mezuniyeti için en fazla üç başarısız (FF, FD, K) dersi kalan veya mezuniyet aşamasında olup AGNO’su 2.00’ın altında olan öğrenciler, en fazla üç dersten AGNO’sunu yükseltmek amacı ile (DD ve DC olan derslerinden) sınavlara girebilirler. Not yükseltmek amacı ile sınava girilen derslerde, alınan son not geçerlidir.
2.    Üç ders sınav tarihleri her eğitim-öğretim yılı başında akademik takvimle birlikte üniversite senatosunca belirlenir.
3.    Bir eğitim-öğretim yılında üç kez açılacak Üç Ders Sınavlarında güz ve bahar yarıyılı derslerinin sınavları dönemine bakılmaksızın her sınav döneminde açılır.
4.    Üç Ders Sınav şartlarını sağlayan öğrenciler her eğitim-öğretim yılında üç kez açılacak bu sınavlara aynı eğitim-öğretim yılı içerisinde katılıp katılmadığına bakılmaksızın alınacaktır.
5.    Üç Ders Sınavlarında değerlendirme, Beykent Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nin 17. Maddesinin 1. Fıkrasında belirtilen harfli başarı notuyla yapılır.
6.    Üç Ders Sınavlarının mazeret hakkı yoktur.
7.    Üç Ders Sınavlarından yararlanmak için başvuru yapıp sınava girmeyen öğrenciye “FF” notu verilir.
8.    Üç Ders Sınavları, sınavların açıldığı cari müfredat üzerinden yapılır.
9.    Üç Ders Sınavlarında öğrenci, daha önce ders kaydı yaparak başarısız olduğu dersi, Üç Ders Sınavlarının açıldığı eğitim-öğretim yılındaki cari kod, AKTS ve adıyla alır.
10.    Üç Ders Sınavları uygulamasına 2016-2017 Eğitim- Öğretim Yılı Güz Yarıyılı sonundan itibaren başlanır.

Üç Ders Sınavlarına Müracaat:
1.    Öğrenci, öncelikle üç ders müracaatı yapacak olduğu dersler için belirlenen ücreti yatırarak mali kayıt işlemini tamamlar.
2.    Öğrenci, Akademik Takvimde belirtilen süreler içinde Öğrenci Otomasyon Sistemi OBİS menüsü altında “Üç Ders Başvuru Ekranından” online olarak müracaat eder.
3.    Üç Ders Sınavları için OBİS menüsünden online müracaat yapan öğrencilerin, sistemden alarak Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına ıslak imzalı olarak teslim ettikleri “Üç Ders Başvuru Dilekçesi”, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından karekodu okutulmak suretiyle işleme alınır.
4.    Öğrencilerin Üç Ders Sınavlarına girme koşul ve yeterlikleri sistem tarafından kontrol edilir ve bu koşul ve yeterlikleri sağlayan öğrencinin müracaatına izin verilir.