İkili İş Birliği Rusça Sınavı Hk.
Tarih: 03 Temmuz 2023

İkili İş Birliği Rusça Sınavı Hk.

Değerli öğrencilerimiz, 2023-2024 akademik yılı Değişim Programları  kapsamında eğitim alma hareketliliği için Rusça Dil Yeterlik Sınavı başvuruları başlamıştır.

İlan metnini dikkatli okumanız ve işlemlerinizi bu doğrultuda  yapmanız gerekmektedir.
Başvurularınızı Uluslararası İlişkiler Daire Başkanlığına

Başvurularınızı Uluslararası İlişkiler Daire Başkanlığına erasmus@beykent.edu.tr mail adresi üzerinden yapmanız gerekmektedir. Başvuru için gerekli belgeler aşağıda yer almaktadır;

Rusça Yabancı Dil Sınavı 11 Temmuz 2023 tarihinde  gramer/ leksikoloji / Okuma; 12 Temmuz 2023 tarihinde Yazma /Dinleme / Konuşma sınavları olmak üzere iki oturum şeklinde yapılacaktır.

Detaylı Bilgi: erasmus@beykent.edu.tr

Gerekli belgeler;

-İkili İş Birliği öğrenim hareketliliği başvuru formu

-Transkript; Onaylı güncel not döküm belgesi. E-devlet üzerinden veya Öğrenci İşleri Direktörlüğü’nden alınmalıdır.

-Öğrenci Belgesi

Faaliyete katılabilmek için öğrencilerin öncelikle aşağıdaki asgari şartları sağlamaları

gerekmektedir:

1. Öğrencinin yükseköğretim kurumu bünyesinde örgün eğitim kademelerinin herhangi birinde

(birinci, ikinci veya üçüncü kademe) bir yükseköğretim programına kayıtlı, tam zamanlı öğrenci olması,

2. a) Birinci kademe (ön lisans, lisans)  öğrencilerinin kümülatif akademik not ortalamasının en az 2.20/4.00 olması,

b) Başvuru aşamasında henüz transkripti oluşmamış ön lisanstan geçiş yapan öğrenciler için ön

lisans mezuniyet notunun en az 2.20/4.00; Birinci sınıf öğrencileri için lise mezuniyet notunun en az 75/100 olması.

c) İkinci (yüksek lisans) ve üçüncü (doktora) kademe öğrencilerinin kümülatif akademik not ortalamasının en az 2.50/4.00 olması,

3. Öğrenim hareketliliği için yeterli sayıda ders veya ders niteliğinde olmayan ECTS kredi yükü

olması. Ders yükü bulunmayan, örneğin tez dönemine geçen yüksek lisans ve doktora öğrencileri

için bir akademik dönemde 30 AKTS’lik ders niteliğinde olmayan iş yükü üzerinden öğrenim

anlaşması düzenlenebilir.

Başvuru Yapmadan Önce Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar:

-       Bir üniversiteye birden fazla başvuru olması halinde, başvuran öğrencilerin o üniversiteyi kaçıncı sırada tercih ettiklerine bakılmaksızın seçim yabancı dil sınav notuna göre yapılacaktır.

-       Çift anadalda öğrenim gören öğrenciler aynı başvuru döneminde sadece bir anadaldan hareketliliğe başvurabilirler.

-       Öğrenim hareketliliğinden yararlanmak isteyen öğrencilerin, bir yarıyılda en az 30 AKTS kredisi alma yükümlülüğü bulunmaktadır. Yurt dışındaki partner üniversitenin akademik programına bağlı olarak, bir yarıyılda alınabilecek dersler toplam en çok 33 AKTS, en az 27 AKTS olabilir.

-       İkili İş Birliği programı kapsamında yurtdışında öğrenim gören öğrenciler bu döneme ait öğrenim ücretlerini akademik takvimde belirtilen tarihlere göre Beykent Üniversitesi’ne öderler. Yurtdışındaki üniversiteye ayrıca öğretim ücreti ödemezler. Ancak barınma, ulaşım, kişisel harcamalar, beslenme, sağlık sigortası gibi tüm masraflar öğrencinin sorumluluğundadır.

İkili İş Birliği programı kapsamında hareketlilikten yararlanacak olan öğrencilerin, tercih ettikleri üniversitelerin akademik takvimlerini kontrol etmeleri, hareketlilik sonunda Beykent Üniversitesi’nde devam edecekleri dönemi etkilemeyecek şekilde tercihlerini yapmaları gerekmektedir.

-       Beykent Üniversitesi akademik takvimi ile partner üniversitenin akademik takviminin uyuşmaması sonucu, partner üniversiteden dönüş sonrası Beykent Üniversitesi’nde ders kaydı yapamama, derslere devamsızlık süresinin aşılması ve bunlardan dolayı akademik başarının etkilenmesi ile ilgili tüm sorumluluk öğrenciye aittir.

BAŞVURU SÜRECİ:

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Döneminde ikili iş birliği programından yararlanmak üzere başvuru yapmak isteyen öğrenciler, 23 Haziran 2023 tarihinden itibaren 07 Temmuz 2023 tarihine kadar gerekli belgeleri Uluslararası İlişkiler Daire Başkanlığına iletmelidir.

SON BAŞVURU TARİHİ: 07 Temmuz 2023

BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYINIZ