Erasmus+ Personel Eğitim Alma Hareketliliği
Tarih: 03 Şubat 2023

Erasmus+ Personel Eğitim Alma Hareketliliği

“Değerli öğrencilerimiz, 2022-2023 akademik yılı Erasmus+ Öğrenim/ Staj Hareketliliği ve Personel Eğitim Alma/Ders Verme seçim süreci başlamıştır.

İlan metnini dikkatli okumanız ve işlemlerinizi bu doğrultuda  yapmanız gerekmektedir.

Başvurular bu yıl erasmusbasvuru.ua.gov.tr adresinden yapılacaktır, bilgilerinize sunulur.

Erasmus Yabancı Dil Sınavı 4 Mart 2023 tarihinde yapılacaktır. Başvuru süreci sonrasında gerekli bilgiler tarafınıza aktarılacaktır.”

Detaylı Bilgi: erasmus@beykent.edu.tr

ERASMUS+ PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ

Erasmus+ Programı AB’nin eğitim, gençlik ve spor alanlarındaki hibe programıdır. Avrupa Komisyonu tarafından fonlanan Yükseköğretimde Personel Hareketliliği, Türkiye’de ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda istihdam edilmiş herhangi bir personelin, program ülkelerinden birinde eğitim almasına imkân sağlayan faaliyet alanıdır. Bu faaliyet kapsamında kişinin mevcut işi ile ilgili konularda sahip olduğu becerileri geliştirmek üzere çeşitli eğitimler (işbaşı eğitimleri, gözlem süreçleri gibi) alması mümkündür. Konferans katılımları ise faaliyet kapsamında desteklenememektedir.

Personel eğitim alma hareketliliği kapsamında, ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda istihdam edilmiş personelin, eğitim almak üzere ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumuna ya da bir işletmeye gidebilmesi de mümkündür. Eğitim almak üzere gidilecek işletme yurtdışında bir eğitim merkezi, araştırma merkezi, yükseköğretim kurumu ya da işletme tanımına uyan diğer bir kuruluş olabilir. Bu çerçevede, uygun bir işletmeden kastedilen büyüklükleri, yasal statüleri ve faaliyet gösterdikleri ekonomik sektör ne olursa olsun, özel veya kamuya ait her tür kurum/kuruluş ile sosyal ekonomi dâhil her tür ekonomik faaliyette bulunan girişimdir.

Kimler Katılabilir?

-İdari Personel, Uzman Kadroları ve ders vermekle yükümlü olmayan Araştırma Görevlileri, Öğretim Üyeleri ve Öğretim Görevlileri

ASGARİ ŞARTLAR

-Personel hareketliliği gerçekleştirmek isteyen personelin Türkiye’de ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda tam/yarı zamanlı olarak istihdam edilmiş ve o kurumda fiilen görev yapmakta olan personel olması gerekmektedir.

-Yükseköğretim kurumunda istihdam edilmiş personel için kadro şartı aranmaz, yükseköğretim kurumu ile arasında iş akdi olan personel faaliyetlerden faydalanabilir.

-Kadrosu farklı bir kurumda olup da sözleşmeli olarak başka bir yükseköğretim kurumunda çalışmakta olan personel, hareketliliğe, kadrosunun bulunduğu değil fiilen çalıştığı kurumda başvurur. Hizmet alımı yolu ile yükseköğretim kurumunda istihdam edilen personel ile yükseköğretim kurumu arasında sözleşme olmadığından, bu kişiler personel hareketliliğinden faydalanamaz.

Başvuru için gerekli belgeler :

1.        Karşı üniversiteden/kurumdan alacakları davet mektubu, (Hareketlilik tarihleri, karşı üniversitenin/kurumun ve bölümün/birimin adları belirtilmeli)

2.        Özgeçmiş,

3.        Onaylanmış İş Planı

4.        Tabi oldukları idari amirlerinden belirtilen tarihte programa katılmalarında bir engel olmadığına dair yazı

5.        Geçerli dil belgesi

DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ

-Daha önce Eğitim Alma hareketliliği faaliyetinden faydalanmamış personel önceliklidir.

-İdari personel önceliklidir.

-Engelli personel önceliklidir.

-Gazi personel ile şehit ve gazi yakını personel önceliklidir.

-İlk kez katılım seçimde önceliklidir.

-Yabancı dil bilgisi önceliklidir.

-Vatandaşı olunan ülkeye hareketliliklere düşük öncelik verilir.

HİBE

-Personel eğitim alma faaliyeti tam zamanlı bir faaliyettir ve tam gün eğitim alınan süreler için hibe ödemesi yapılır. Bu nedenle Personel Eğitim Alma Hareketliliği Anlaşmasında (Staff Mobility Agreement For Training) eğitim alma programının gün gün belirtilmesi gerekir.

-Hibe miktarı yurtdışında yapılacak masrafların tamamını karşılamaya yönelik değildir ve yapılacak masraflar için ayrı ödeme yapılmaz.

-Eğitim faaliyetinde bulunulmayan günler için hibe ödemesi yapılmaz.

-Personelin faaliyetten hibesiz olarak faydalanma hakkı vardır. Programa hibesiz katılmak isteyen personel de diğer personelle aynı başvuru ve değerlendirme sürecinden geçmektedir. Sıfır hibe alan katılımcılar da programın hak ve yükümlülüklerini yerine getirmek zorundadır.

Gidilen Ülkelere Göre Günlük Hibe Miktarları

Ülke grupları

Hareketlilikte Misafir Olunan Ülkeler

Günlük hibe miktarları (Avro)

1. Grup Ülkeler

Danimarka, Finlandiya, İrlanda, İsveç, İzlanda, Lihtenştayn, Lüksemburg, Norveç 14.Bölge Ülkeleri

2. Grup Ülkeler

Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, Güney Kıbrıs, Hollanda, İspanya, İtalya, Malta, Portekiz, Yunanistan 5.Bölge Ülkeleri

3. Grup Ülkeler

Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Hırvatistan, Letonya, Litvanya, Macaristan, Kuzey Makedonya, Polonya, Romanya, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Türkiye *

Diğer Ülkeler

1-4 ve 6-13. Bölge Ülkeleri

SEYAHAT GİDERİ

-Personel Hareketliliği faaliyetinden faydalanan personele ödenecek seyahat gideri, AB Komisyonu

tarafından sağlanan “Mesafe Hesaplayıcı” kullanılarak belirlenir. Mesafe hesaplayıcısı aracılığı ile

gönderen kuruluşun bulunduğu/personelin yerleşik olduğu yerden, faaliyetin gerçekleşeceği yere

kadar olan iki nokta arasının km değeri tespit edilir ve aşağıdaki tablo kullanılarak seyahat destek hibesi hesaplanır.

Seyahat Mesafesi

Seyahat Standart Hibe Tutarı (Avro)

Yeşil Seyahat Hibe Tutarı (Avro)

10-99 KM arası

100 - 499 KM arası

500 - 1999 KM arası

2000-2999 KM arası

3000 - 3999 KM arası

4000 - 7999 KM arası

8000 KM ve üzeri

BAŞVURU SÜRECİ:

2023-2024 Öğretim Yılında ERASMUS+ personel ders alma hareketliliğinden yararlanmak üzere başvuru yapmak isteyenler, 27 Ocak 2023 tarihinden itibaren duyuruları takip ederek başvurularını ilan edilecek sistem üzerinden tamamlayabilirler.

SON BAŞVURU TARİHİ:  18 Şubat 2023

İletişim: erasmus@beykent.edu.tr