667 Sayılı KHK ile Kapatılan Üniversitelerden Üniversitemize Yerleştirilen Öğrencilerin Kayıt İşlemleri
Tarih: 25 Eylül 2016

• Kapatılan üniversitelerden Üniversitemize yerleştirilen öğrencilerin kayıt işlemleri 26-28 Eylül 2016 tarihleri arasında e-devlet üzerinden veya Üniversitemiz yerleşkelerinde yapılabilecektir. Fen Edebiyat Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu kayıtları Beylikdüzü yerleşkemizde, diğer tüm lisans programlarının kayıtları Ayazağa-Maslak yerleşkemizde alınacaktır.

• Süresi içinde ilk kayıt işlemlerini gerçekleştirmeyen veya gerekli belgeleri sağlayamayan öğrenciler, Üniversitemize kayıt hakkından vazgeçmiş sayılırlar.

• Öğretim dili İngilizce olan programlarda Hazırlık sınıfında kayıtlı olup Üniversitemize yerleştirilen öğrenciler, Hazırlık sınıfını geçtiklerine veya muaf olduklarına dair belge getirmeleri halinde doğrudan programlarından başlayacaklardır.

• Öğretim dili İngilizce olan programlarda kayıtlı olan 1.2.3.ve 4.sınıf öğrencilerinin ayrıca Hazırlık sınıfı belgesi getirmelerine gerek yoktur; bu bilgi transkriptlerinden kontrol edilerek Hazırlık Programı’ndan muaf tutulacaklardır.

• Daha önce alınan derslerin sayılabilmesi için öğrencilerin almış oldukları dersleri gösteren resmi transkriptlerin kayıt esnasında teslim edilmesi gerekmektedir. Kayıt işlemlerini e-devlet üzerinden tamamlayan öğrencilerin intibak ve ders kayıt işlemlerinin yapılabilmesi için, transkriptlerin kayıt işlemiyle eş zamanlı olarak Üniversitemize teslim edilmesi önem arz etmektedir.

• Öğrencilerin daha önce eğitim almakta oldukları yükseköğretim kurumunda başarmış oldukları bütün dersler; orijinal adı, notu ve toplam AKTS kredisi ile Beykent Üniversitesi transkriptine aktarılacaktır.  Ön lisans öğrencileri 120 AKTS kredisi, lisans öğrencileri 240 AKTS kredisini tamamladıklarında mezun olabileceklerdir.

• Kesin kayıtlarını yaptıran öğrencilerin ders kayıtları; muafiyet işlemleri tamamlandıktan sonra Üniversitemiz Öğrenci Otomasyon Sistemi tarafından otomatik olarak yapılacaktır.

• Kesin kayıt işlemlerini tamamlayan öğrencilerimiz, tüm öğrencilik işlemlerini takip edebilecekleri üniversitemiz otomasyon sistemine http://beysis.beykent.edu.tr  adresinden ulaşabilirler.
Kullanıcı adı: Öğrenci Numarası (Kayıt sırasında verilecektir.)
Şifre: T.C. Kimlik Numarası

• Belgelerinde eksiklik veya tahrifat olan öğrencilerin kayıtları yapılmış olsa dahi iptal edilir; gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıranlar hakkında, Üniversitemiz gerekli yasal işlemleri yapma hakkına sahiptir.

• Kapatılan üniversitelerden Üniversitemize yerleşen öğrencilerin ödeme ve özel öğrencilik işlemleri Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın web sayfasında ilan edilen son esaslar çerçevesinde yapılacaktır.

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER
• Nüfus cüzdanı aslı
• ÖSYM Sonuç Belgesi
• 1 fotoğraf
• 2 adet resmi transkript (Koordinatör Üniversiteden alınacak)
• İngilizce Hazırlık sınıfını geçtiğine dair belge* (Koordinatör Üniversiteden alınacak)
*Sadece İngilizce Hazırlık sınıfında kayıtlı olup geçen öğrencilerden istenmektedir.