667 Sayılı KHK İle Yerleşen Öğrencilerin Yaz Öğretimi Ücretleri
Tarih: 06 Ocak 2017

667 Sayılı KHK İle Yerleşen Öğrencilerin Yaz Öğretimi Ücretleri

Bilindiği üzere, 23/7/2016 tarih ve 29779 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 667 Karar Sayılı “Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname”nin 2 nci maddesinin (4) üncü fıkrasında yer alan “Kapatılan yükseköğretim kurumlarında kayıtlı öğrenciler, Yükseköğretim Kurulu tarafından Devlet üniversitelerine veya vakıf üniversitelerine yerleştirilir. Bu şekilde yerleştirilen öğrenciler, mezun oluncaya kadar vakıf yükseköğretim kurumlarına ödemeleri gereken ücretleri ilgili üniversiteye ödemeye devam ederler. Bu fıkranın uygulanması ile ilgili olarak usul ve esasları belirlemeye, uygulamayı yönlendirmeye, her türlü tedbiri almaya ve ortaya çıkabilecek tereddütleri gidermeye Yükseköğretim Kurulu görevli ve yetkilidir.” hükmü mevcuttur.

Söz konusu hükme istinaden kapatılan vakıf yükseköğretim kurumlarından diğer yükseköğretim kurumlarına yerleşen öğrencilerden yerleştirildikleri veya özel öğrenci oldukları yükseköğretim kurumunda yaz okulu öğretimine devam etmek isteyenler; kapatılan vakıf üniversitenin bir önceki yıl yaz okuluna ilişkin ders başına veya kredili dersler için kredi başına belirlenmiş ücretlerin de yer aldığı uygulamalar (usul ve esaslar, yönergeler ve ya ücret listesi) kapsamında Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen ücretleri ödeyeceklerdir.

Bu sürece ilişkin çalışmalar Yükseköğretim Kurulunda devam etmekte olup yakın zamanda üniversite rektörlükleri ile paylaşılacaktır. Öğrencilerin yaz okulu öğretimine başlayabilmeleri ve zaman kaybı olmaması açısından yaz okulu başvurularının belirlenen tarihlerde alınması gerekmektedir.