2021-1-TR01-KA131-HED-000003435 Projesi Erasmus+ Değişim Programları Değerlendirme Sonuçları Değişikliği
Tarih: 21 Eylül 2021

2021-1-TR01-KA131-HED-000003435 Projesi Erasmus+ Değişim Programları Değerlendirme Sonuçları Değişikliği

Değerli Öğrenciler,

Bildiğiniz gibi 02.09.2021 tarihinde ilan ettiğimiz değerlendirme sonuçları ÖN SEÇİM sonuçlarıydı. Bu duruma istinaden; 2021 yılı Başvuru Dönemi Erasmus+ Öğrenim ve Staj Hareketliliğine ilişkin Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibe sonuçları açıklanmış olup, değerlendirme sonuçlarındaki aday asil ve yedek öğrenciler üniversitemize tahsis edilen hibe miktarına göre değişmiştir. 2021-2027 yeni Erasmus+ Programına katılım için Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Komisyonu arasındaki uluslararası anlaşmaların imza süreci devam etmekte olduğu için sonuçlar geçici nitelikte olup, resmi katılım sürecinin tamamlanmasını müteakip değişiklik gösterebilir.

Türkiye Ulusal Ajansının yapmış olduğu bildirime göre;

“2021-2027 yeni Erasmus+ Programına katılım için Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Komisyonu arasındaki uluslararası anlaşmaların imza süreci devam etmektedir. Bu itibarla ilan edilen hibe tutarları geçici nitelikte olup, resmi katılım sürecinin tamamlanmasını müteakip değişiklik gösterebilir.  Yeni Erasmus+ Programına (2021-2027) katılım sürecine ilişkin resmi prosedürlerde yaşanabilecek gecikmelerden veya hibe tutarlarında daha sonra meydana gelebilecek değişikliklerden Avrupa Komisyonu, Türkiye Ulusal Ajansı ve üniversitemiz sorumlu tutulamaz.”

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından konu ile ilgili güncelleme yapılması halinde tarafınıza bilgi verilecektir, ASİL VE YEDEK listelerinde değişiklik olabilir.

(Başarılı öğrenci listesinde “Asil” olarak belirtilen öğrenciler; hala aday hibeli öğrenciler olup, Avrupa Birliği'nden yeterli hibe ve kontenjan geldiği takdirde hibeli olarak gidebilecek öğrencilerdir. Asil olarak ilan edilen öğrenciler, hibe Türkiye Ulusal Ajans tarafından onaylandıktan sonra bir dönem olarak hibe alabileceklerdir. Yedek aday öğrenci ise; bölümlerinde herhangi bir öğrencinin hakkından vazgeçmesi halinde, yine Erasmus+ değerlendirme notuna göre sırasıyla yedek öğrencilerden asil öğrenci statüsüne geçebilecek öğrencilerdir.)

Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği çerçevesinde hibe almaya hak kazanan öğrenciler, sadece bir dönem (azami 6 ay) için hibe alabileceklerdir. Öğrenciler, karşı kurumun ve Üniversitemizin onayı ile diledikleri takdirde 2. dönem de hibe almadan hareketlilikten yararlanabileceklerdir.

Erasmus+ Staj Hareketliliği çerçevesinde hibe almaya hak kazanan öğrenciler, 2 ay için hibe alabileceklerdir. Öğrenciler, diledikleri takdirde staj faaliyetlerine 2 aydan sonra hibe almadan devam edebileceklerdir. Başvuru esnasında staj yeri kabul mektubunu sunmayan öğrenciler 30 Ekim 2021 tarihine kadar staj yeri kabul mektuplarını Erasmus+ Ofisine iletmelidir.

Hibe hakkı kazanamayan (Yedek statüsünde olan) öğrenciler ise, programdan “0” hibeli olarak faydalanabilirler.

Öğrencilerin, haklarından vazgeçmeleri halinde en geç 27 Eylül 2021 Pazartesi  günü saat 17.00’a kadar feragat dilekçelerini Erasmus+ Ofisine e-posta ile iletmeleri gerekmektedir. Bu tarihten sonra vazgeçen öğrenciler hareketlilikten yararlanmış kabul edilerek bir sonraki başvurularının değerlendirilmesinde -10 puan uygulaması yapılacaktır. 

Feragat dilekçe örneği için tıklayınız.

Başarılı olan öğrencilerin dikkatine:

  • Türkiye ile Avrupa Birliği arasında 2021-2027 yeni Erasmus+ programına katılım anlaşması ile 2021 Yılı Delegasyon Anlaşması henüz imzalanmamıştır. Söz konusu anlaşma süreçlerinde yaşanacak gecikmelerden veya aksaklıklardan kaynaklanabilecek maddi veya manevi kayıplardan kurumumuz ve Türkiye Ulusal Ajansı sorumlu tutulamaz.
  • COVID-19 pandemisinden (ve diğer mücbir sebeplerden) ötürü hareketliliklerin etkilenmesi durumunda Türkiye Ulusal Ajansı’nın vereceği kararlar uygulanacak olup, süreç içerisinde ihtiyaç duyulması halinde bilgilendirmeler yapılacaktır. 
  • Dönem değişikliği yapmak isteyen öğrencilerin taleplerini e-posta ile Erasmus+ Ofisinin erasmus@beykent.edu.tr adresine iletmeleri gerekmektedir. Talepler anlaşmalı olduğumuz üniversitelerin kontenjanlarına göre Erasmus+ Ofisi tarafından değerlendirilecektir.