2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Yaz Öğretimi Ders Kayıtları Hakkında Duyuru

• 29 Ağustos 2019 Yaz Öğretimi Ders Bitişi

02 - 06 Eylül 2019 Final Sınav Haftası

Yaz Öğretimi Şartları

• Yaz Öğretiminde sadece, daha önce alınıp başarısız olunan veya başarı notu yükseltilmek istenilen dersler yaz öğretiminde alınabilir.
  • Aynı eğitim-öğretim yılı içerisinde yer alan yaz öğretimine devam eden normal eğitim-öğretim süresi içindeki öğrenciler, yaz öğretiminde sadece kayıtlı olunan programın ders planındaki derslerden, Üniversitede ve/veya daha önce kayıtlı oldukları yükseköğretim kurumlarında örgün öğrenimde alınmış, devam koşulu sağlanmış ve başarısız olunmuş dersleri alabilirler. Bu haktan daha önce başka bir yükseköğretim kurumunda okumuş olan ve tekrar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) kanalı ile Üniversiteye yerleşmiş öğrenciler de yararlanır.
  • Normal öğretim süresini doldurmuş öğrenciler ile 2014-2015 eğitim-öğretim yılından önce üniversitemize yatay geçiş (Kurumiçi - Kurumdışı) ve dikey geçiş ile kayıt yaptırmış olan öğrenciler daha önce hiç almadıkları dersleri alabilirler.
  • Bir öğrenci yaz öğretiminde en çok üç ders alabilir. Ancak 141000000001101 Akademik ve Sosyal Oryantasyon dersini 2018-2019 Eğitim – Öğretim yılı ve öncesinde AKTS kredi limitinden dolayı alamayan öğrenciler, ders sayısı ve AKTS kredi sınırına bakılmaksızın bu dersi ilave ders olarak alabilirler.
  • Yaz öğretiminde ders ekleme-çıkarma, dersten çekilme ve izinli sayılma işlemi uygulanmaz.
  • Açılacak derslerin tespitinde mali kaydı yapılmış olan ders seçimleri dikkate alınacaktır.
  • Bir dersin açılması için mali kaydını yaptırmış en az 10 öğrenci olmalıdır.
  • Açılan derslerden çekilme işlemi uygulanamaz, ücret iadesi yapılmaz.
  • Üniversitemiz öğrencileri, almak istedikleri dersler üniversitemizde açılmadığı takdirde başka bir Yükseköğretim Kurumundan alabilirler. Bunun için;
    a) Öğrenci alacağı dersin AKTS, kredi ve ders içeriklerinin uygunluğunu kendi bölüm başkanlığına onaylatması ve fakülte/yüksekokul/meslek yüksekokulu yönetim kurulu kararı ile izin verilmesi gerekir. Başka üniversitede yaz öğretiminden alınacak dersler için, mutlaka fakülte/yüksekokul/meslek yüksekokulu yönetim kurulu kararı alınmış olması gerekir. Öğrenci, kayıtlı olduğu Beykent Üniversitesi fakülte/yüksekokul/meslek yüksekokulu yönetim kurulu kararı ile eşdeğerliği belirlenmemiş bir dersi başka bir Yükseköğretim Kurumunun yaz öğretiminden alamaz.
    b) Bölüm başkanlığı ve fakülte/yüksekokul/meslek yüksekokulundan onay alınmadan başka bir Yükseköğretim Kurumundan alınan dersler kabul edilmez.

c) Almak istediği derse ilişkin Beykent Üniversitesi’ne mali kaydını yaptırmak suretiyle başvurmuş ve dersin üniversitemizde açılmamış olması gerekmektedir.

• Başka üniversite öğrencileri de üniversitemiz yaz okulunda açılan derslere kayıt yaptırabileceklerdir. Başvuru için kendi üniversitelerinden dersi üniversitemizde alabileceklerine ilişkin yazı getirmeleri gerekmektedir.
  • Beykent Üniversitesi’nde açılmayan dersler için yatırılmış olan AKTS ücretlerinin iadesi 16.07.2019 tarihinden itibaren yapılacaktır.

Yaz Okulu Ücretleri ( KDV dahildir )

Ön Lisans AKTS Ücreti  :  230 TL

Lisans AKTS Ücreti        :  435 TL