2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Yaz Öğretimi Ders Kayıtları Hakkında Duyuru

• 08 Ağustos 2017 Yaz Öğretimi Ders Bitişi
  • 09 - 12 Ağustos 2017 Final Sınav Haftası

Yaz Öğretimi Şartları

• Daha önce alınıp başarısız olunan veya başarı notu yükseltilmek istenilen dersler yaz öğretiminde alınabilir.
  • Normal öğretim süresini doldurmuş öğrenciler ile 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılından önce üniversitemize yatay geçiş (Kurumiçi - Kurumdışı) ve dikey geçiş ile kayıt yaptırmış olan öğrenciler daha önce hiç almadıkları dersleri alabileceklerdir.
  • Bir öğrenci yaz öğretiminde en çok üç ders alabilir.
  • Yaz öğretiminde ders ekleme-çıkarma, dersten çekilme ve izinli sayılma işlemi uygulanmaz.
  • Açılacak derslerin tespitinde mali kaydı yapılmış olan ders seçimleri dikkate alınacaktır.
  • Ders açılma şartı mali kaydını yaptırmış en az 10 kişidir.
  • Açılan derslerden çekilme işlemi uygulanamaz, ücret iadesi yapılmaz.
  • Üniversitemiz öğrencileri, almak istedikleri dersler üniversitemizde açılmadığı takdirde başka üniversiteden alabilirler. Bunun için;
    a) Öğrenci alacağı dersin AKTS, kredi ve ders içeriklerinin uygunluğunu kendi bölüm başkanlığına onaylatması ve fakülte/yüksekokul/meslek yüksekokulu yönetim kurulu kararı ile izin verilmesi gerekir. Başka üniversitede yaz öğretiminden alınacak dersler için, mutlaka fakülte/yüksekokul/meslek yüksekokulu yönetim kurulu kararı alınmış olması gerekir. Öğrenci, kayıtlı olduğu Beykent Üniversitesi fakülte/yüksekokul/meslek yüksekokulu yönetim kurulu kararı ile eşdeğerliği belirlenmemiş bir dersi diğer bir üniversite yaz öğretiminden alamaz.
    b) Bölüm başkanlığı ve fakülte/yüksekokul/meslek yüksekokulundan onay alınmadan başka üniversiteden alınan dersler kabul edilmez.
    c) Almak istediği derse ilişkin Beykent Üniversitesi’ne mali kaydını yaptırmak suretiyle başvurmuş ve dersin üniversitemizde açılmamış olması gerekmektedir.
  • Başka üniversite öğrencileri de üniversitemiz yaz okulunda açılan derslere kayıt yaptırabileceklerdir. Başvuru için kendi üniversitelerinden dersi üniversitemizde alabileceklerine ilişkin yazı getirmeleri gerekmektedir.
  • Beykent Üniversitesi’nde açılmayan dersler için yatırmış olan AKTS ücretlerinin iadesi 23 Haziran 2017 tarihinden itibaren yapılacaktır.

Yaz Okulu Ücretleri
Ön Lisans AKTS Ücreti  :  185 TL