2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Özel Yetenek %100 Bursluluk Sınavı Duyurusu
Tarih: 03 Mart 2019

2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Özel Yetenek %100 Bursluluk Sınavı Duyurusu

07 Kasım 2015 Cumartesi günü yapılacak olan Özel Yetenek %100 Bursluluk Sınavına girecek öğrencilerimizin saat:10.00’ da sınav salonunda hazır bulunmaları önemle rica olunur.

Bu sınava, 2015-2016 eğitim öğretim yılında özel yetenek sınavı ile üniversitemize kayıt yaptıran öğrenciler katılabilir.

2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılında Özel Yetenek Sınavı ile İç Mimarlık (İngilizce) ve Endüstri Ürünleri Tasarımı (İngilizce) bölümlerine kayıt yaptıran ve hazırlık okuyan öğrencilerimizin de burs hakkı elde edebilmeleri için, 07 Kasım 2015 tarihinde yapılacak %100 Bursluluk Sınavına girmeleri gerekmektedir.

2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılında Özel Yetenek Sınavı ile söz konusu bölümlere kayıt yaptıran öğrencilerin, önümüzdeki yıl yapılacak %100 Bursluluk Sınavına girme hakları olmayacaktır.

Not: Sınav esnasında gerekli olan malzemeler üniversitemiz tarafından temin edilecektir.

Sınav Düzeni İle İlgili Kurallar

1. Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci alan bölümlerin %100 Bursluluk Sınavı, 07 Kasım 2015 Cumartesi günü saat: 10.00’da başlayacaktır. Öğrencilerimizin sınav başlamadan en az 10 dakika önce sınav salonunda bulunmaları gerekmektedir.
  2. Grafik Tasarım, Tekstil ve Moda Tasarımı, İç Mimarlık (İngilizce), İç Mimarlık (Türkçe), Endüstri Ürünleri Tasarımı (İngilizce), Endüstri Ürünleri Tasarımı (Türkçe) bölümlerinin çizim sınavlarının süresi 90 dakika, Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi bölümünün sınav süresi 50 dakikadır.
  3. Öğrencilerimizin sınav saatinden önce salona gelmeleri esas olmakla birlikte, ilk 30 dakika içerisinde gelen öğrencilerimiz sınava alınabilirler. Ancak geç gelenlere  ek süre verilmeyecektir.
  4. Sınavın ilk 30 dakikası boyunca sınav salonundan çıkmak yasaktır.
  5. Sınavın kurallara uygun bir şekilde yapılabilmesi için öğrencilerimiz, gözetmenler tarafından yapılan uyarılara ve yer değişikliği gibi isteklere uymak zorundadırlar.
  6. Aday öğrencilerimiz ilk olarak isimlerini, soyadlarını ve numaralarını sınav kağıdına yazmakla yükümlüdür.
  7. Öğrenci kimlik kartı veya nüfus cüzdanı olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.
  8. Aday öğrencilerimiz kimlik belgelerini, sınav başlamadan önce sıranın üzerine koymalıdır. Kimlikler sınav süresince sıra üzerinde, gözetmenin göreceği bir yerde duracaktır. Sınav süresi içerisinde kimliklere bakılarak yoklama yapılacaktır.
  9. Cep telefonu ve dijital saatlerin sınav salonuna getirilmesi yasaktır. Bu eşyalar salondaki bir masaya bırakılacaktır.
  10. Sınav başladıktan sonra sınav salonundan geçici olarak çıkmak ve tekrar girmek yasaktır.
  11. Öğrencilerimizin sınav süresince birbirlerinden kalem ve benzeri malzeme istemeleri yasaktır.
  12. Sınav salonu görevlileri sınav kurallarını, düzenini ve işleyişini bozan öğrenciler hakkında tutanak düzenleyebilirler.

Özel Yetenek %100 Bursluluk Sınavının Gerçekleşeceği Salonlar

• Grafik Tasarım Bölümü – 230 numaralı salon
  • Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü – 229 ve 235 numaralı salonlar
  • İç Mimarlık (İngilizce, Türkçe) Bölümleri – 431 numaralı İç Mimarlık Atölyesi