2024 TYT – AYT SINAV SİMÜLASYONU

Göstermiş olduğunuz yoğun ilgiden dolayı teşekkür ederiz.

Sınav Giriş Bilgileriniz 25-26 Nisan 2024 tarihlerinde cep telefonlarınıza kısa mesaj olarak gönderilecektir.

TYT-AYT Sınav Simülasyonunda tüm adaylara başarılar dileriz.

Sınav Simülasyonu Bilgilendirme Metni

Öğrencilerin Sınavda Uyması Gereken Kurallar

• Öğrenciler sınav başkanının okuyacağı kurallara uygun hareket ederler.
  • Öğrenciler TYT’nin ilk 120 dakikası, AYT’nin ise ilk 135 dakikası ve sınavın son 15 dakikası sınav salonundan çıkamazlar.
  • Öğrencilerin sınav süresince kısa bir süre bile olsa (tuvalete gitmek dâhil) sınav salonundan çıkmaları yasaktır. (Bu nedenle öğrenciler sınav başlamadan önce lavabo ihtiyaçlarını giderebilirler.)

Sınav süresince adayların;

• Konuşmaları, kopya çekmeleri veya kopya vermeleri,
  • Salondaki görevlilere soru sormaları,
  • Müsvedde kâğıdı kullanmaları veya soru ve cevaplarını başka bir kâğıda yazmaları,
  • Soru ve cevapları cevap kâğıdının arkasına yazmaları,
  • Birbirlerinden kalem, silgi vb. şeyler alıp vermeleri,
  • Sınavın cevaplama süresi başlamadan soruları okumaya başlamaları ve cevap kâğıdının cevap seçenekleri alanında işaretleme yapmaları,
  • Sınav süresi bittiği halde soruları okumaya ve cevap kâğıdında işaretleme yapmaya devam etmeleri,
  • Sınav düzenini bozacak davranışlarda bulunmaları yasaktır.

Bu yasaklara uymadığı tespit edilen adayların sınavları geçersiz sayılacaktır.