Meslek Yüksekokulu Aday

• YerleşkeBüyükçekmece Yerleşkesi - Yeni Bina
  • Eğitim DiliTürkçe

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı, ulaştırma sistemlerinin teknik bilgilerine hakim, havacılık sektörünün mesleki ve etik sorumluluklarının farkında, ulusal ve uluslararası standartlara hakim, vizyon sahibi, nitelikli, sektörel değişimlere ayak uydurarak geleceğe katkı sağlayabilecek mezunlar yetiştirir.

Programın eğitim süresi iki yıl, eğitim dili ise Türkçedir. İsteğe bağlı olarak İngilizce Hazırlık Sınıfı okuma imkânı bulunmaktadır.

Programın ikinci öğretim seçeneği de bulunmaktadır. Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği (2. Öğretim) için tıklayınız.

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği programında öğrenim görmek için ÖSYM Kılavuzunda yer alan 49 nolu koşulu taşımak gerekmektedir.

49 nolu özel koşul:

1) Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.

2) Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu almak (işitme kaybı/ eksikliği, görme kaybı/eksikliği vb).

Program Kodu Program Burs Puan Türü 2019 Kontenjanı 2018 En Küçük Puan 2018 Başarı Sırası
200752633 Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Burslu TYT 5 276,78094 576.000
200753446 Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği %75 İndirimli TYT 9 - -
200752642 Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği %50 İndirimli TYT 36 187,63338 1.717.300