Meslek Yüksekokulu Aday

Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik (İÖ)

• Eğitim Süresi2 Yıl
  • YerleşkeBüyükçekmece Yerleşkesi
  • Eğitim DiliTürkçe

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik (2. Öğretim)

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı,  tıbbi terminolojiye hakim, yazılı ve sözlü iletişim becerileri gelişmiş tıbbi sekreterler yetiştirir.

Tıbbi sekreterler, sağlık sektörünün her alanında sekreterya hizmetleri vermekte olup, hastaya ait tüm işlemlerin yapılmasında yardımcı rol üstlenmektedir. Doktor, hasta ve hastane arasında koordinasyonu sağlamakla sorumludur.

Programın eğitim süresi iki yıl, eğitim dili ise Türkçedir. İsteğe bağlı olarak İngilizce Hazırlık Sınıfı okuma imkânı bulunmaktadır.

2. Öğretim dersleri saat 16.00’da başlayıp 22.00’a kadar devam etmektedir. Bazı dersler için başlangıç saatleri değişiklik göstermektedir.

Programın birinci öğretim seçeneği de bulunmaktadır. Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı (1. Öğretim) için tıklayınız.

Program Kodu Program Burs Puan Türü 2019 Kontenjanı 2018 En Küçük Puan 2018 Başarı Sırası
200752572 Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik (İÖ) Burslu TYT 2 262,02023 721.200
200753482 Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik (İÖ) %75 İndirimli TYT 18 - -