Meslek Yüksekokulu Aday

• Eğitim Süresi2 Yıl
  • YerleşkeBüyükçekmece Yerleşkesi
  • Eğitim DiliTürkçe

İlk ve Acil Yardım (2. Öğretim)

İlk ve Acil Yardım Programı, hastane öncesi acil hizmetlerde hasta ve yaralılara profesyonelce temel ve ileri yaşam desteği verebilen; hasta ve yaralıların esas tedavisi yapılıncaya kadar geçen süre içerisinde yaşam kurtarıcı ve sakat kalmayı önleyici tıbbi müdahaleleri yapabilen sağlık personeli yetiştirir.

Programın eğitim süresi iki yıl, eğitim dili ise Türkçedir. İsteğe bağlı olarak İngilizce Hazırlık Sınıfı okuma imkânı bulunmaktadır.

2. Öğretim dersleri saat 16.00’da başlayıp 22.00’a kadar devam etmektedir. Bazı dersler için başlangıç saatleri değişiklik gösterebilir.

İlk ve Acil Yardım Programı için birinci öğretim seçeneği de bulunmaktadır. İlk ve Acil Yardım (1. Öğretim) için tıklayınız.

Program Kodu Program Burs Puan Türü 2019 Ek Kontenjanı 2019 En Küçük Puan
200751741 İlk ve Acil Yardım (İÖ) Ücretli TYT 13 194,97397