Meslek Yüksekokulu Aday

• YerleşkeHadımköy Yerleşkesi
  • Eğitim DiliTürkçe

Çok Boyutlu Modelleme ve Animasyon

Çok Boyutlu Modelleme ve Animasyon programının temel amacı, sektörün önde gelen iki boyutlu (2d) ve üç boyutlu (3d/CAD) bilgisayarda çizim ve tasarım programlarını yetkin şekilde kullanmak olmak üzere, mesleki teknik bilgi ve becerilere sahip olarak, üç boyutlu obje ve karakter modelleme, iki ve üç boyutlu görselleştirme, 3 boyutlu tasarım ve iki ile üç boyutlu animasyon, oyun geliştirme gibi çeşitli alanlarda çalışacak uzmanlar yetiştirmektir.

Bunlara ek olarak bu programdan mezun olan öğrencilerimizin sektörün dinamik yapısına ve hızla değişen beklentilerine uygun özgün, yenilikçi, etik ve kültürel değerlere sahip yaratıcı tasarımlar yapabilmeleri (Rhino 3d, 3ds max, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe After Effects vb.); çeşitli iki ve üç boyutlu bilgisayarda çizim ve tasarım programlarını, elde çizim, tasarım, 3d printing / katmanlı imalat teknolojileri kullanımı vb. diğer becerilerle harmanlayarak yetkin bir şekilde kullanabilmeleri; ve son olarak tasarım ve üretim sürecini organize ederek, teorik ve pratik mesleki becerilerini, problem çözme, proje yönetme, hayat boyu öğrenme felsefesi ışığında kendilerini sürekli geliştirme gibi konularda yetkinlik kazanmaları amaçlanmaktadır.

Programın eğitim süresi iki yıl, eğitim dili ise Türkçedir.

İsteğe bağlı olarak İngilizce Hazırlık Sınıfı okuma imkânı bulunmaktadır.

Bölüm ücreti ile ilgili bilgi için tıklayınız.

Puan ve Kontenjanlar

Program Kodu Program Burs Puan Türü 2023 Kontenjanı Şehit yakınları kontenjanı Depremzede yakınları kontenjanı 2022 En Küçük Puan 2022 Başarı Sırası
210300346 Çok Boyutlu Modelleme ve Animasyon Burslu TYT 2 1 1 - -
210300353 Çok Boyutlu Modelleme ve Animasyon %50 İndirimli TYT 20 0 0 - -