- Eğitim Süresi2 Yıl
- YerleşkeHadımköy Yerleşkesi
- Eğitim DiliTürkçe
Aşçılık (2. Öğretim)
Aşçılık Programı, uluslararası alanda rekabet edebilecek genç yönetici şefler yetiştirerek zengin Türk mutfak kültürünün akademik bir ortamda korunmasını sağlamak ve bu kültürü uluslararası alanda
tanıtmayı hedefler.
Programda eğitim süresince, adaylara en temelden en ileri seviyeye kadar yemek sanatının tüm inceliklerini öğretmenin yanı sıra yiyecek- içecek işletmeciliğinin temel bilgileri verilir.
Aşçılık Programında eğitim süresi iki yıl, eğitim dili ise Türkçedir. Öğrencilerin 30 iş günü staj yapması zorunludur. Kariyer Merkezimiz, öğrencilere staj yeri bulma konusunda işbirliği içerisinde olduğu
kuruluşlar üzerinden yardımcı olmaktadır.
İsteğe bağlı olarak İngilizce Hazırlık Sınıfı okuma imkanı bulunmaktadır.
2. Öğretim dersleri saat 16.00’da başlayıp 22.00’a kadar devam etmektedir. Bazı dersler için başlangıç saatleri değişiklik gösterebilir.
Aşçılık Programının birinci öğretim seçeneği de bulunmaktadır. Aşçılık Programı (1. Öğretim) için tıklayınız.
Puan ve Kontenjanlar
Program Kodu |
Program |
Burs |
Puan Türü |
2020 Ek Kontenjanı |
2020 En Küçük Puan |
200752006 |
Aşçılık
(İÖ)
|
Burslu |
TYT |
|
- |
200752863 |
Aşçılık
(İÖ)
|
%25 İndirimli |
TYT |
20 |
- |
Listelenen bölüm bilgileri bilgi mahiyeti taşımakta olup, TYT ile öğrenci alan bölümlere ve yetenek bölümlerine tercih yapılabilmesi için TYT puanınızın 150 ve üzeri olması gerekmektedir.
Lisans bölümlerimiz için ise; SÖZ, SAY, EA, DİL puan türlerinde en az 180 puan alınması ve kurallara ek olarak, ÖSYM tarafından aşağıdaki koşullarda belirtilen başarı sınırı olan bölümlerin kurallarını da dikkate almak gerekmektedir.
Tüm bölümleri görüntüle