Güzel Sanatlar Fakültesi Aday

Sinema ve Televizyon (İngilizce)

• Eğitim Süresi1+4 Yıl
  • YerleşkeAyazağa - Maslak Yerleşkesi
  • Yabancı Dil Hazırlık YerleşkesiOrtaköy Yerleskesi

Sinema ve Televizyon (İngilizce)

Sinema ve Televizyon Bölümünün amacı, uluslararası standartlara uygun nitelikte, yaratıcı, medya teknolojilerini kullanabilen, sorumluluk sahibi, donanımlı ve çağdaş sinemacılar yetiştirmektir.

Sinema ve Televizyon Bölümünde okuyan öğrenciler teorik derslerin yanı sıra; uygulamalı dersler, farklı uzmanlık dersleri, atölye çalışmaları ve söyleşiler de eklenerek öğrencilerin sinema ve televizyon alanında gelişimi sağlanır.

4 yıllık bölümün eğitim dili İngilizcedir. İngilizce Hazırlık Sınıfı ise zorunludur. Bölümü kazanan öğrenciler, Düzey Belirleme ve Yeterlilik Sınavında başarılı olmaları halinde İngilizce Hazırlık Sınıfını atlayarak birinci sınıftan öğrenimlerine başlayabilirler.

Sinema ve Televizyon Bölümünün Türkçe eğitim seçeneği de bulunmaktadır. Sinema ve Televizyon (Türkçe) Bölümü için tıklayınız.

Program Kodu Program Burs Puan Türü 2019 Ek Kontenjanı 2019 En Küçük Puan
200710108 Sinema ve Televizyon (İngilizce) Burslu SÖZ 1 409,39752