Güzel Sanatlar Fakültesi Aday

Radyo, Televizyon ve Sinema (İngilizce)

• Eğitim Süresi1+4 Yıl
  • YerleşkeAyazağa - Maslak Yerleşkesi
  • Yabancı Dil Hazırlık YerleşkesiOrtaköy Binası

Radyo, Televizyon ve Sinema (İngilizce)

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümünün amacı, uluslararası standartlara uygun nitelikte, yaratıcı, medya teknolojilerini kullanabilen, sorumluluk sahibi, donanımlı ve çağdaş sinemacılar yetiştirmektir.

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümünde okuyan öğrenciler teorik derslerin yanı sıra; uygulamalı dersler, farklı uzmanlık dersleri, atölye çalışmaları ve söyleşiler de eklenerek öğrencilerin sinema ve televizyon alanında gelişimi sağlanır.

4 yıllık bölümün eğitim dili İngilizcedir. İngilizce Hazırlık Sınıfı ise zorunludur. Bölümü kazanan öğrenciler, Düzey Belirleme ve Yeterlilik Sınavında başarılı olmaları halinde İngilizce Hazırlık Sınıfını atlayarak birinci sınıftan öğrenimlerine başlayabilirler.

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümünün Türkçe eğitim seçeneği de bulunmaktadır. Radyo, Televizyon ve Sinema (Türkçe) Bölümü için tıklayınız.

Bölüm ücreti ile ilgili bilgi için tıklayınız.

Program Kodu Program Burs Puan Türü 2020 Ek Kontenjanı 2020 En Küçük Puan
200790436 Radyo, Televizyon ve Sinema (İngilizce) Burslu SÖZ -