Güzel Sanatlar Fakültesi Aday

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

  • Eğitim Süresi4 Yıl
  • YerleşkeBeylikdüzü Yerleşkesi
  • Eğitim DiliTürkçe

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün amacı, Türk ve dünya mutfağı hakkında bilgi ve beceri sahibi, yaratıcı, girişimci ve uluslararası düzeyde rekabet edebilecek yenilikçi genç şefler yetiştirmektir.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde okuyan öğrencilere işletme yönetimi, hijyen ve girişimcilik gibi farklı alanlarda da dersler verilerek çok yönlü bir eğitim süreci ile sağlanmaktadır.

Bölümün eğitim süresi 4 yıl, eğitim dili ise Türkçedir. Bölümde isteğe bağlı olarak İngilizce Hazırlık Sınıfı okuma imkânı bulunmaktadır.

Bölüm ücreti ile ilgili bilgi için tıklayınız.

Puan ve Kontenjanlar

Program Kodu Program Burs Puan Türü 2020 Ek Kontenjanı 2020 En Küçük Puan
200790488 Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ücretli SÖZ 19 -
200790375 Gastronomi ve Mutfak Sanatları Burslu SÖZ -
200790377 Gastronomi ve Mutfak Sanatları %25 İndirimli SÖZ 1 283,71518

Listelenen bölüm bilgileri bilgi mahiyeti taşımakta olup, TYT ile öğrenci alan bölümlere ve yetenek bölümlerine tercih yapılabilmesi için TYT puanınızın 150 ve üzeri olması gerekmektedir.

Lisans bölümlerimiz için ise; SÖZ, SAY, EA, DİL puan türlerinde en az 180 puan alınması ve kurallara ek olarak, ÖSYM tarafından aşağıdaki koşullarda belirtilen başarı sınırı olan bölümlerin kurallarını da dikkate almak gerekmektedir.

Tüm bölümleri görüntüle

Alternatif Bölümler

x