Covid-19

Pandemi Sürecinde Kütüphanelerin Kullanım Şartları ve Kurallar

Beykent Üniversitesi Kütüphane ve Öğrenme Kaynakları Merkezi Daire Başkanlığı

Pandemi  Sürecinde Kütüphanelerin Kullanım Şartları ve Kurallar

• Kütüphanelerde bulunacak kullanıcı sayısı sınırlandırılmış olup kütüphane içerisinde maske takılması mecburidir. Kütüphane tarafından maske temin edilmeyecek olup maske temini kullanıcıların sorumluluğundadır.
  • Kütüphanelerin girişlerinde bulunan el dezenfektanının kullanılması gereklidir.
  • Oturma alanları yeniden düzenlenmiş olup, uzun paravanlı masalar iki kişi ile kısa paravanlı masalar tek kişi ile sınırlandırılmıştır. Hadımköy ve Beylikdüzü kütüphanelerinde bulunan tek kişilik masalar öncelikli olarak kullanılacak olup grup çalışmalarına izin verilmeyecektir.
  • Pandemi sürecinde Hadımköy kütüphanesinde bulunan çalışma odası kullanıma kapanmıştır.
  • Bilgisayar bölümleri olan kütüphanelerde sosyal mesafe kurallarına uygun olarak oturma düzeni sağlanacaktır.
  • Banko ve danışmalarda kullanıcılar, 1.5 metrelik sosyal mesafe kuralına uygun olarak işlem yapabilecektir.
  • Pandemi sürecinde tüm kullanıcıların ödünç aldıkları yayınların iade tarihleri yerleşkelerde eğitim öğretimin başlanacağı tarihe kadar otomatik olarak uzatılmaktadır. Bu süreçte cezai işlemler askıya alınmıştır. Mezuniyet aşamasında olan ve ilişik kesmek üzere yerleşkelere gelen öğrencilerin zimmetlerinde iade etmesi gereken yayınlar olup olmadığını bilmeleri kendi sorumluluğundadır. Üzerinde yayın bulunan kullanıcıların ilişik kesme işlemi yapılmayacaktır.
  • Rutin olarak kütüphanelerde günlük temizlik ve havalandırma yapılacaktır. Bu işlemler yapılırken kullanıcıların ilgili personellere kolaylık göstermesi gerekmektedir.
  • Değiştirilmesi gereken maske ve eldivenlerin tıbbi atık kovasına atılması gerekmektedir.