Tarih: 25 Nisan 2019

Geleceğin Mimarları Superpool Çalışmalarını İnceledi

Öğrenci Dekanlığı Mimarlık Kulübü tarafından dokuzuncusu gerçekleştirilen Mimarın Mutfağı etkinliği kapsamında Superpool Mimarlık Ofisine gezi düzenlendi.

Mimarlık Bölümünde okuyan öğrencilerimizin yoğun ilgi gösterdiği gezide, Superpool’a ait IKSV ve Istanbul95 gibi projeler yakından incelendi. Superpool çalışanları öğrencilerimize, tasarım ve teknik çalışmada maket kullanımının önemini anlattı.

Selva Gürdoğan ve Gregers Tang Thomsen tarafından kurulan Superpool Mimarlık’ın Türkiye’de ve İsviçre’de ofisleri bulunuyor. Superpool’un çalışmaları, New York'taki Guggenheim Müzesinde, Kopenhag'daki Danimarka Mimarlık Merkezinde, Angewandte Kunst Köln Müzesinde (MAKK) ve Frankfurt'taki Deutsches Architekturmuseum'da (DAM) Frankfurt'ta düzenlenen ve 2009 Rotterdam Mimarlık Bienali gibi ciddi platformlarda sergileniyor.