Etkinlikler
Tarih: 12 Nisan 2019

2. Elektrikli Taşıtlar Dünyası Zirvesi

12 Nisan Cuma günü 1. oturumda Turkcell CEO Danışmanı Dr. Mustafa AYKUT "Gelecekte Ulaşım İçin 5G'nin Rolü" konusunu bizlere aktardı. Ardından Gen Otomobil Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Gürsel GÜZEL "Yerli Otomobil Prototipi" konusunu aktardıktan sonra öğrencilerimizin sorularını cevapladı. Zorlu Enerji Akıllı Sistemler Müdürü Burçin AÇAN bizlere "Enerjinin Geleceği ve E-Mobilite" konularından bahsetti. 
2. Oturumda Yılmaz Redüktör AR-GE Müdürü Hakan Yardımcı "Elektrikli Taşıtlarda Redüktörün Yeri" konusunu, Gelecek Şimdi'den gelen Fütürist Konuşmacı  Ozan Onat "Otonom Araçlar ve Değişen Ulaşım Trendleri" konusunu, AVL Araştırma ve Mühendislik'ten gelen Araştırma Programları Müdürü Dr. Cem KAYPMAZ "Gelişmiş Sürücü Destek Sistemleri ve Otonom Sürüş" konusunu, Mutlu Akü Yeni Teknolojiler ve Lab. Müdürü Doç. Dr. Muhsin MAZMAN "Elektrikli Araçlar için Batarya Sistemleri" konusunu, Ford Otosan Elektronik ve Yazılım Yöneticisi Güvenç BARUTÇU "Otonom ve Bağlı Araçlar" konusunu öğrencilerimize aktardı.

13 Nisan Cumartesi Günü 1. Oturumda Mercedes Ürün Yönetim Koordinatörü Dorukhan Us "Mercedes-Benz  ve Smart Elektrikli  Otomobiller Dünyası" konusunu, CDMMobil Kurucu Ortak Saffet ÇAKMAK "Tragger, Türkiye'nin Yerli ve Milli Elektrikli Aracı" konusunu, Voltrun Şarj İstasyonu Zebra Elektronik Genel Müdürü Berkay SOMALI "Yeni Nesil Şarj Teknolojileri ve Şarj Ağı Yönetimi" konusunu, TEHAD Kurucu Başkanı Berkan BAYRAM "Türkiye'de ki Elektrikli Otomobil Macerası" konusunu anlattı.
2. Oturumda Sharz.Net Operasyon Yöneticisi Fırat ÖZDEŞ "Elektrikli Taşıtlar Sistemlerinde Operasyonları" konusunu, Tesla-Türk Youtube Kurucusu Emir TUNÇYÜREK "Youtube ve Tesla Bağlantıları" konusunu, TDL'den gelen Can TAYFUN "Dünyada ve Ülkemizde Dron Yarışları" konusu öğrencilerimize aktarıldı.