İngilizce ve Rusça Eğitim Veren Programa Akreditasyon
Tarih: 11 Ocak 2023

İngilizce ve Rusça Eğitim Veren Programa Akreditasyon

Beykent Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Turizm ve Seyahat Hizmetleri Programı, TURAK (Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu) tarafından 5 yıl süreyle akredite edildi.

Üniversiteden yapılan açıklamada, "Program Türkiye'nin akredite edilen ilk ve tek Turizm ve Seyahat Hizmetleri Programı" denildi. Değişen ders planına İngilizce’den sonra ikinci yabancı dil seçeneği olarak Rusça eklendi.

TURAK tarafından Beykent Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Turizm ve Seyahat Hizmetleri Programı 5 yıl süreyle akredite edildi. Akreditasyon süreci hakkında konuşan Beykent Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Gülşah Gençer Çelik, "Ders planı çalışmaları, iç ve dış paydaşlarımızın katkıları ile turizmin güncel konuları ve sektörün ihtiyaç duyduğu becerileri müfredatımıza ekledik. Teorik derslerin yanı sıra uygulamalı derslerin etkin bir şekilde verilmesi ve stajla birlikte sektörün beklentilerini karşıladık" dedi. 

“İKİNCİ YABANCI DİL SEÇENEĞİ RUSÇA”

Değişen ders planı ile İngilizce’den sonra ikinci yabancı dil seçeneği olarak Rusça’yı da eklediklerini söyleyen Çelik, sağlık turizmi ve sektörde kullanılan otomasyon programları olan Sejour ve Opera otomasyon programlarının eğitimlerini de öğrencilere verdiklerini belirtti.

Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Turizm ve Seyahat İşletmeciliği Programı, turizm ve seyahat endüstrisinin temel ilkelerini bilen, turizm İngilizcesine hakim ve aktif olarak hakim olduğu İngilizceyi kullanabilen, Türkiye’deki turistik destinasyonları, somut ve soyut kültürel değerleri bilen ve korunması için çaba gösteren, bilgisayar ortamında işlerini yürütebilen, sektörde kullanılan bilgi işlem sistemlerini etkin bir şekilde kullanabilen, okulda edindiği mesleki bilgi ve beceri ile sektörde göz dolduran, uluslararası alanda da çalışabilecek, mesleklerini yaşam biçimleri olarak benimsemiş mezunlar veriyor. Mezunlarımız sektörün önde gelen işletmelerinde çalışabiliyor.”