Etkinlikler
Tarih: 05 Aralık 2019

İleri Teknoloji ve Protezler

Öğrenci Dekanlığı Biyomedikal Mühendisliği Kulübü tarafından düzenlenen ‘‘İleri Teknoloji ve Protezler’’ konulu seminer Ayazağa-Maslak Yerleşkesinde gerçekleştirildi.

Öğrencilerimizin, ileri teknolojinin getirmiş olduğu yeniliklerle, daha işlevsel protezlerin üretimi ve uygulama yöntemlerine ilişkin önemli bilgiler edindiği seminer dört oturum olarak yapıldı.

Birinci oturumda; Simay Medikal Bölge Müdürü Serkan Bayram, ‘‘Üst Ekstremite İleri Teknoloji Protezler’’ başlıklı sunumuyla, tecrübelerini paylaşırken, ikinci oturumda ise Ortoteknik Ortopedi Protez & Ortez Merkezinden Ortez Protez Teknikeri Birol Erkut, ‘‘Alt Ekstremite Micro İşlemci Protezler’’ konusunda bilgilerini aktardı.

Seminerin üçüncü ve dördüncü oturumlarında ise sırasıyla; Yeni İstanbul Ortez Protez Yapım ve Uygulama Merkezi Genel Müdürü Sinan Uysal, ‘‘Bionic Protezlerin Ortopedi Sektöründeki Yeri ve Önemi’’  konusunda, Yeni İstanbul Ortez Protez Yapım ve Uygulama Merkezi Teknikeri Kenan Uysal, ‘‘İleri Teknoloji Protezlerin Hastalara Uygulaması’’ konusuna dair değerlendirmede bulundu.