Tarih: 09 Kasım 2019

Siber Güvenlik Eğitimi

Öğrenci Dekanlığı Bilgisayar Mühendisliği Kulübünden öğrencilerimiz, ‘‘Siber Güvenlik 101 Eğitimi’ düzenledi.

Öğrencilerimiz, eğitim sayesinde bilişim dünyasına ilgisi olan ve bu alanda ilerlemek isteyen bireylere mühendisliğin farklı alanlarını keşfetmelerini,  yine bu doğrultuda meslek bilinci kazanmalarını hedefledi.

Eğitim süresince, siber güvenliğin ve barındırdığı temel meslek kavramlarının ne ifade ettiğini, nasıl metodlar kullanıldığını, bu alanda geçmişten günümüze yaşanan olayları ve web teknolojilerindeki zafiyetlerin ne olduğu, ne gibi önlemler alınabileceğine değinildi.

İki gün süren eğitimde, katılımcılarla birlikte öğrendiklerini pekiştirmeleri adına araştırma konuları verip eğitimin ikinci gününde zaman zaman katılımcılara 10’ar dakikalık anlatımlar için fırsat tanıyıp kendilerini ifade etmeleri için imkan sunuldu. Uygulama sonrası, kazanan öğrencimize, Güvenlik Araştırmacısı Ömer Çıtak'ın "Ethical Hacking Offensive ve Defensive" imzalı kitabı hediye edildi.