Etkinlikler
Tarih: 15 Ekim 2019

İktisat Sertifika Programı, Sektörün Önemli Temsilcilerini Öğrencilerimizle Buluşturuyor

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemiz tarafından düzenlenen İktisat Sertifika Programı, 2019-2020 Güz döneminde ülke ekonomisinde önemli paya sahip sektörlerden birçok önemli konuğu öğrencilerimizle buluşturuyor.

Programın ilk haftasında, otomotiv sektöründen Bayraktar Holding Kurumsal İletişim Direktörü Selin Şahiniz ve sektörün en büyük firmalarında uzun yıllar pazarlama ve reklam direktörlüğü yapmış olan Nebi Erbaş otomotiv sektörünün geleceği hakkında bilgi verdi.

İkinci hafta, Global Turizm CEO’su Ceylan Güzekin Yatı, ekonomide kadın iş gücünün artmasının konusunda ülkemizde yapılan faaliyetler hakkında değerlendirme yapacak.

Üçüncü hafta programında Yapı Kredi'den Şeyda Dönmez, Türk Bankacılık Sistemi ve bilanço risk analizlerinin nasıl yapıldığı konusunda ve aynı hafta katılacak diğer konuğumuz HSBC'den Işıl Şahin ise, yeni nesil finansal göstergeler hakkında deneyimlerini paylaşacak.

Dördüncü hafta öğrencilerimizle birlikte tekstil konusunda üretim yapan Balinler Jeans’in fabrikasına gezi düzenlenirken, ziyaret sırasında Balinler Jeans’in kurucusu ve sahibi Veysi Balin, girişimciliğin önemine dair, tecrübelerini aktaracak.

Programın beşinci haftasında ilaç sektörünün önemli firmalarından Merck Firmasının üst düzey yöneticilerinden Esra Doğanay ilaç sektörünün Türkiye ve dünyadaki önemine ilişkin bilgi paylaşımında bulunacak. Zarfsan Yönetim Kurulu üyesi Aykut Kaya ise, matbaa ve kağıt sektörüyle ilgili durum analizi gerçekleştirecek. 

Programın son haftasında ise, Boehlerit firmasından Ahmet Kırdar, metal sektörünün mevcut durumu ve gelecekteki konumu ile ipuçlarını aktarırken,  Standard Chartered Bank’tan Erden Evgin uluslararası bankacılığın geleceği hakkında değerlendirmede bulunacak.

İktisat Sertifika Programına katılmak ve kayıt hakkında bilgi edinmek için aşağıda yer alan görsele tıklayınız.