Vancouver Film School Eğitmenleri, Beykent’te
Tarih: 11 Kasım 2019

Vancouver Film School Eğitmenleri, Beykent’te

Güzel Sanatlar Fakültesi Radyo Sinema ve Televizyon Bölümü tarafından düzenlenen Vancouver Film School Sinema Eğitimi 11-12 Kasım tarihlerinde Ayazağa-Maslak Yerleşkesi Küçük Sahnede gerçekleştirildi.

İki gün süren atölye çalışmalarında, öğrencilerimiz başarılı bir sinema hikâyesi anlatmanın temellerini, pratikle birleştirerek önemli bir deneyim kazandı.

Acting for Film & TV Bölüm Başkanı Jennifer Clement, Writing for Film & TV Bölüm Başkanı Michael Baser ve Yapımcı Robert Woolsey tarafından verilecek derslerde;

İlk gün, öğrencilerimiz uzman VFS eğitmenleri eşliğinde; hikâyenin ana unsurlarının oluşturulma süreci, senaryo yazımı, oyunculuk ve yönetmenlik üzerine dersler gördü. Başlangıç noktasında karaktere odaklanan olan eğitmenler, etkileyici ve başarılı bir film yapılması süresinde bu elementlerin nasıl bir araya getirilmesi gerektiği konusunda öğrencilerimizi bilgilendirdi.

İkinci gün ise, öğrencilerimiz söz konusu element ve başlıkların kullanımını kendi çektikleri hareketli master plan film projeleri üzerinde uygulama şansı elde etti. Bir önceki gün ürettikleri senaryoyu çekmek adına projelerinde oyunculuk ve diğer film ekibi görevlerini üstlendiler.

Eğitim, katılımcı öğrencilere sertifika verilmesiyle sona erdi.