Prof. Hamdi Ünal’dan Berlin’de Türk Halı Kilim ve Dokuma Sergisi
Tarih: 06 Kasım 2019

Prof. Hamdi Ünal’dan Berlin’de Türk Halı Kilim ve Dokuma Sergisi

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Vekil Dekanı Prof. Hamdi Ünal’ın Türk Halı Kilim ve Dokuma Sergisi Messedam’da Berlinli sanatseverlerin karşısına çıktı.

Prof. Ünal'ın geleneksel ve çağdaş değerleri harmanladığı çalışmalarında, her yöresi farklı zenginlikte karşımıza çıkan Türk halı, kilim ve dokuma eserleri 6 - 10 Kasım tarihleri arasında ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

‘‘Sürekli yenilik şart’’

Prof. Ünal, sergiye ilişkin yaptığı açıklamada tasarım ağırlıklı halı kilim ve dokuma sektörünün değişime ve gelişime ihtiyaç duyduğunu belirterek, ‘‘Geçen yıl gerçekleştirdiğimiz Messe Berlin Sanat Galerilerindeki sergilerimizi yerli ve yabancı toplamda 500 bin kişi ziyaret etti. Tüm katılımcılara adeta, bilineni tekrar etme yerine, kendilerini sürekli yenilemeleri gerektiğini ve başarının ancak yeni araştırma ve uygulamalar üzerinden mümkün olabileceğini anlatmaya çalışıyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Serginin, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da yüz binlerce ziyaretçiyi ağırlaması bekleniyor.