Yerleşkeler
Tarih: 11 Haziran 2019

Uluslararası Avrasya Ekonomileri Konferansı 2019

Uluslararası Avrasya Ekonomileri Konferansı 11, Doğu Akdeniz Üniversitesinin ev sahipliğinde, Rektörümüz Prof. Dr. Murat Ferman ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat (İngilizce) Bölümü Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Selahattin Sarı'nın katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Ferman, konferansın akademik açıdan büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

İKİ GÜN SÜRDÜ

11 Haziran 2019 Salı günü başlayan ve iki gün süren konferansta, toplantı konuları arasında; küreselleşme çerçevesinde ekonomik entegrasyon, bölgesel iş birliği, uluslararası ticaret, sürdürülebilir büyüme ve kalkınma, geçiş ekonomileri, finans, enerji, doğal kaynaklar ve çevre konuları yer aldı.

Konferansta iletilen bildiriler, sunumlar ve tartışmalar İngilizce, Türkçe ve Rusça olarak yapıldı. Konferans süresince 6 ülkeden gelen katılımcılar 76 bildiri sundu.

PROF. DR. SARI: ‘‘HER YIL GELİŞEREK DEVAM EDİYOR’’

Konferansın aynı zamanda Eş Başkanı olan Prof. Dr. Sarı, bu yıl 11.'si düzenlenen konferans hakkında bilgi vererek, her yıl gelişerek devam ettiklerini ifade etti. Konferansta 47 Türkçe, 14 İngilizce, 15 Rusça bildiri sunumu bulunduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Sarı, tüm çalışmalarda emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.