2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Yaz Öğretimi Ders Kayıtları Hakkında Duyuru

• 17 Eylül 2021 Yaz Öğretimi Ders Bitişi
  • 20 - 24 Eylül 2021 Final Sınav Haftası

Yaz Öğretimi Şartları

• Yaz Öğretiminde sadece, daha önce alınıp başarısız olunan veya başarı notu yükseltilmek istenilen dersler alınabilir.
  • Aynı eğitim-öğretim yılı içerisinde yer alan yaz öğretimine devam eden normal eğitim-öğretim süresi içindeki öğrenciler, yaz öğretiminde sadece kayıtlı olunan programın ders planındaki devam koşulunu sağladıkları ve başarısız oldukları  veya daha önce alıp başardıkları halde başarı notunu yükseltmek istedikleri dersleri alabilirler. Daha önce kayıtlı oldukları yükseköğretim kurumlarında örgün öğrenimde alınmış, devam koşulu sağlanmış ve başarısız olunmuş eşdeğer dersleri AKTS değerine bakılmaksızın alabilirler. Bu haktan daha önce başka bir yükseköğretim kurumunda okumuş olan ve tekrar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) kanalı ile Üniversiteye yerleşmiş öğrenciler de yararlanır. Ancak normal öğrenim süresini doldurmuş öğrenciler yaz öğretiminde daha önce hiç almadıkları dersleri de alabilirler.
  • Bir öğrenci yaz öğretiminde en çok beş ders alabilir. Ancak 141000000001101 kodlu "Akademik ve Sosyal Oryantasyon" dersi ile 141000000001102 kodlu "Akademik ve Sosyal Oryantasyon" dersi, ders sayısı ve AKTS kredi sınırına bakılmaksızın ilave ders olarak alınabilir.
  • Yaz öğretiminde ders ekleme-çıkarma, dersten çekilme ve izinli sayılma işlemi uygulanmaz.
  • Açılacak derslerin tespitinde mali kaydı yapılmış olan ders seçimleri dikkate alınacaktır.
  • Bir dersin açılması için mali kaydını yaptırmış en az 5 öğrenci olmalıdır.
  • Açılan derslerden çekilme işlemi uygulanamaz, ücret iadesi yapılmaz.
  • Üniversitemiz öğrencileri, almak istedikleri dersler üniversitemizde açılmadığı takdirde başka bir Yükseköğretim Kurumunda alabilirler. Bunun için;
    a) Öğrenci alacağı dersin AKTS, kredi ve ders içeriklerinin uygunluğunu kendi bölüm başkanlığına onaylatması ve fakülte/yüksekokul/meslek yüksekokulu yönetim kurulu kararı ile izin verilmesi gerekir. Başka üniversitede yaz öğretiminden alınacak dersler için, mutlaka fakülte/yüksekokul/meslek yüksekokulu yönetim kurulu kararı alınmış olması gerekir. Öğrenci, kayıtlı olduğu Beykent Üniversitesi fakülte/yüksekokul/meslek yüksekokulu yönetim kurulu kararı ile eşdeğerliği belirlenmemiş bir dersi başka bir Yükseköğretim Kurumunun yaz öğretiminden alamaz.
    b) Bölüm başkanlığı ve fakülte/yüksekokul/meslek yüksekokulu yönetim kurulunun onayı olmadan başka bir Yükseköğretim Kurumundan alınan dersler kabul edilmez.

c) Almak istediği derse ilişkin Beykent Üniversitesi’ne mali kaydını yaptırmak suretiyle başvurmuş ve dersin üniversitemizde açılmamış olması gerekmektedir.

• Başka üniversite öğrencileri de üniversitemiz yaz okulunda açılan derslere kayıt yaptırabileceklerdir. Başvuru için kendi üniversitelerinden dersi üniversitemizde alabileceklerine ilişkin yazı getirmeleri gerekmektedir.
  • Yaz Öğretimi ödemelerinde taksit imkânı sadece kredi kartı ödeme yönteminde mevcuttur.  http://pos.beykent.edu.tr/ online ödeme sayfamızdan kredi kartıyla tek çekim ve 5 taksite kadar taksit imkanı bulunmaktadır. TEB, Yapıkredi ve  Denizbank üzerinden şubelerden okul numaranızla sadece peşin ödeme sağlanabilmektedir.
  • Beykent Üniversitesi’nde açılmayan dersler için yatırılmış olan AKTS ücretlerinin iadesi 09/08/2021 tarihinden itibaren yapılacaktır.

Yaz Okulu Ücretleri ( KDV dahildir )
Ön Lisans AKTS Ücreti  :  254 TL
Lisans AKTS Ücreti        :  480 TL