Ayazağa Öğrenci Yurtları

Başvuru-Kabul-Kayıt

İstanbul Beykent Üniversitesine kayıtlı olan her öğrenci, Ayazağa Öğrenci Yurtlarında konaklamak üzere başvuru yapabilmektedir. Ön başvurular ve başvurular her yıl Öğrenci Yurtları Müdürlüğünce belirlenen tarihler arasında yapılır.

Bu süreçte, başvuru formu çıktısı istenen evraklar, Yurt Müdürlüğüne teslim edilir. 

Başvuruların değerlendirilmesinin ardından, aileleri İstanbul dışında ikamet eden öğrenciler öncelikli olmak üzere, kabuller başlamaktadır. Kapasitenin elvermesi halinde aileleri İstanbul’da ikamet eden öğrencilerimiz, bölge sıralamasına göre, yurda kabul edilebilmektedir. Hatalı belge sunumu yapan öğrenciler, kabul edilmiş olsa dahi farklı beyan tespiti yapıldığı anda yurttan çıkarılabilmektedir.

Başvurunuzun kabulü için aşağıda istenen belgeler belirtilen tarihlerde eksiksiz olarak Yurt Müdürlüğüne teslim edilmelidir.

 

Ön Başvuru Sırasında Verilmesi Gereken Belgeler:

Yurtta kalan öğrenciler bir sonraki yıl kalmaya devam edecekse, yeniden başvuru yapması gerekmektedir. İlk kez başvuruda bulunacak öğrencilerin, Öğrenci Yurtları Müdürlüğü ile görüşmeleri gerekmektedir.

 

Kesin Kayıt Sırasında Verilmesi Gereken Belgeler

 

  1. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi (4 adet)
  2. Vesikalık fotoğraf (4 adet)
  3. İkametgah Belgesi
  4. Savcılık Belgesi **
  5. Hastane veya sağlık ocağından alınan sağlık raporu**
  6. Kan grubunu gösteren belgenin fotokopisi**

* (Öğrenci Yurtları Müdürlüğünden alınacaktır.)

** (Üniversiteye kayıt esnasında kullanılan belgelerin fotokopileri ilgili görevlilerce "Aslı görülmüştür" ibaresi eklenmesi suretiyle kabul edilecektir.)