Yerleşkeler

Prof. Dr. Hamparsun HAMPİKYAN

Prof. Dr. Hamparsun HAMPİKYAN
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü|Bölüm Başkanı, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü|Öğretim Üyesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu|Yüksekokul Müdürü
E-mail : hamparsun@beykent.edu.tr

Üniversite Derece Alan Yıl
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Doktora BESİN HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI 2006
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Lisans VETERİNER PR. (İÖ) 2000

Bölüm Unvan Üniversite Başlangıç Yılı Bitiş Yılı
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ PROFESÖR BEYKENT ÜNİVERSİTESİ 2017
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ DOÇENT BEYKENT ÜNİVERSİTESİ 2012 2017
OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ YARDIMCI DOÇENT BEYKENT ÜNİVERSİTESİ 2008 2012
OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM GÖREVLİSİ (DR) BEYKENT ÜNİVERSİTESİ 2007 2008

Yüksek Lisans Tezleri
Tez Adı Danışmanlık Türü Tarih Tez Durumu
PİYASADA SATIŞA SUNULAN ÇİĞ SÜTLERİN BAZI FİZİKOKİMYASAL VE MİKROBİYOLOJİK PARAMETRELER AÇISINDAN İNCELENMESİ Yüksek Lisans 2019 Devam Ediyor

Makale Adı Tür Yıl
The prevalence of Clostridium difficile in cattle and sheep carcasses and the antibiotic susceptibility of isolates Özgün Makale 2018
Effect of nisin-EDTA combinations and modified atmosphere packaging on the survival of Salmonella enteritidis in Turkish type meatballs Özgün Makale 2018
Microbiological quality of ice and ice machines used in food establishments Özgün Makale 2017
DETERMINATION OF OCHRATOXIN A IN BABY FOODS BY ELISA AND HPLC Özgün Makale 2015
Effects of Sodium Lactate on the Shelf Life and Sensory Characteristics of Cig Kofte - A Turkish Traditional Raw Meatball Özgün Makale 2014
Perakende olarak satışa sunulan bebek mamalarında benzo a piren varlığı Özgün Makale 2013
Bir içme suyu dolum tesisinde kullanılan geri dönüşümlü damacanalarda fiziksel kirlilikler ve mikrobiyolojik kalitenin incelenmesi Özgün Makale 2013
Effects of sodium lactate on the presence of Staphylococcus aureus and enterotoxins in çiğ köfte raw meatball Özgün Makale 2013
Effects of Sodium lactate on the shelf life and sensory characteristics of cig kofte a turkish traditional raw meatball Özgün Makale 2012
Effects of electrical stimulation on meat quality of lamb and goat meat Özgün Makale 2012
Determination of mould and Aflatoxin contamination in tarhana a Turkish fermented food Özgün Makale 2012
Presence of enterotoxin and verotoxin in Turkish cheeses sold inIstanbul Özgün Makale 2012
Effects of High Oxygen Modified Atmosphere Packaging on theMicrobiological Quality and Shelf Life of Tekirdag Kofte A Turkish TypeMeatball Özgün Makale 2012
Determination of total polar compound TPC levels in frying oils Özgün Makale 2011
Determination of aflatoxin M1 levels in Turkish white kashar and tulumcheeses Özgün Makale 2010
Efficacy of Nisin against Staphylococcus aureus in ExperimentallyContaminated Sucuk a Turkish Type Fermented Sausage Özgün Makale 2009
The evaluation of microbiological profile of some spices used in Turkishmeat industry Özgün Makale 2009
THE EFFECT OF NISIN AND BOVINE LACTOFERRIN ON THE MICROBIOLOGICAL QUALITY OF TURKISH STYLE MEATBALL TEKIRDAĞ KÖFTE Özgün Makale 2008
İstanbul da tüketime sunulan bazı ızgara tipi gıdalar ile salata ve mezelerin mikrobiyolojik kalitelerinin belirlenmesi Özgün Makale 2008
The microbiological quality of stuffed mussels Midye Dolma sold in Istanbul Özgün Makale 2008
The effect of nisin on L monocytogenes in Turkish fermented sausages sucuks Özgün Makale 2007
Prevalence of L monocytogenes and Salmonella spp in Tulum cheese Özgün Makale 2007
Presence of Listeria monocytogenes in Turkish style fermented sausage sucuk Özgün Makale 2007
The use of ultrasonic waves in food industry Özgün Makale 2007
Tüketime sunulan bazı hazır yemeklerin mikrobiyolojik kalitelerinin incelenmesi Özgün Makale 2007
An in vitro Study of Kefir s Antibacterial Effect Against some Food borne Pathogens Özgün Makale 2007
Nisin ve gıdalardaki antimikrobiyal etkisi Özgün Makale 2007
Some residues and contaminants in milk and dairy products Özgün Makale 2007
Determination of aflatoxin contamination in red-scaled, red and black pepper by ELISA and HPLC Özgün Makale 2006
Comparison of a competitive ELISA with an HPLC method for the determination of aflatoxin M1 in Turkish White Kasar and Tulum cheeses Özgün Makale 2006
Isolation of Salmonella spp from beef carcasses using conventionalmethods immunomagnetic separation and mini VIDAS Özgün Makale 2006
The presence of central nervous system tissues in meat products sold inIstanbul Özgün Makale 2006
Determination of aflatoxin contamination in red scaled red and blackpepper by ELISA and HPLC Özgün Makale 2006
İstanbul piyasasında satışa sunulan sakatatlarda bazı anabolizan kalıntılarının mevcudiyeti üzerine bir çalışma Özgün Makale 2005
Dioksinler Gıdalara bulaşma kaynakları ve sağlık açısından getirdiği riskler Özgün Makale 2004

Ders Adı Öğrenim Dönem Dil Saat
Gıda ve Personel Hijyeni Lisans 2018-2019 Türkçe 3
Gıda Teknolojisi 2 Lisans 2018-2019 Türkçe 3
Gıda Teknolojisi 1 Lisans 2018-2019 Türkçe 3
Gıda Bilimi Lisans 2018-2019 Türkçe 3
Gıda ve Personel Hijyeni Lisans 2017-2018 Türkçe 3
Gıda Teknolojisi 2 Lisans 2017-2018 Türkçe 3
Gıda Teknolojisi 1 Lisans 2017-2018 Türkçe 3
Gıda Bilimi Lisans 2017-2018 Türkçe 3
Gıda ve Personel Hijyeni Lisans 2016-2017 Türkçe 3
Gıda Teknolojisi 2 Lisans 2016-2017 Türkçe 3
Gıda Teknolojisi 1 Lisans 2016-2017 Türkçe 3
Gıda Bilimi Lisans 2016-2017 Türkçe 3
Beslenme Lisans 2016-2017 Türkçe 3
Gıda ve Personel Hijyeni Lisans 2015-2016 Türkçe 3
Gıda Teknolojisi 2 Lisans 2015-2016 Türkçe 3
Gıda Teknolojisi 1 Lisans 2015-2016 Türkçe 3
Gıda Bilimi Lisans 2015-2016 Türkçe 3
Beslenme Lisans 2015-2016 Türkçe 3
Gıda ve Personel Hijyeni Lisans 2014-2015 Türkçe 3
Gıda Teknolojisi 2 Lisans 2014-2015 Türkçe 3
Gıda Teknolojisi 1 Lisans 2014-2015 Türkçe 3
Gıda Bilimi Lisans 2014-2015 Türkçe 3
Beslenme Lisans 2014-2015 Türkçe 3
GIDA VE PERSONEL HİJYENİ Önlisans 2013-2014 Türkçe 3
GIDA TEKNOLOJİSİ Lisans 2013-2014 Türkçe 3
GIDA TEKNOLOJİSİ Önlisans 2013-2014 Türkçe 4
GIDA MEVZUATI Lisans 2013-2014 Türkçe 3
GIDA HİJYENİ Lisans 2013-2014 Türkçe 3
BESLENME Lisans 2013-2014 Türkçe 3
BESLENME Önlisans 2013-2014 Türkçe 3
GIDA VE PERSONEL HİJYENİ Önlisans 2012-2013 Türkçe 3
GIDA TEKNOLOJİSİ Önlisans 2012-2013 Türkçe 4
BESLENME Lisans 2012-2013 Türkçe 3
BESLENME Önlisans 2012-2013 Türkçe 3
GIDA VE PERSONEL HİJYENİ Önlisans 2011-2012 Türkçe 3
GIDA TEKNOLOJİSİ Önlisans 2011-2012 Türkçe 4
BESLENME Önlisans 2011-2012 Türkçe 3
GIDA VE PERSONEL HİJYENİ Önlisans 2010-2011 Türkçe 3
GIDA TEKNOLOJİSİ Önlisans 2010-2011 Türkçe 4
BESLENME Önlisans 2010-2011 Türkçe 3
HAZIR YEMEK ÜRETİMİ VE ORGANİZASYONU Önlisans 2009-2010 Türkçe 1
GIDA TEKNOLOJİSİ Önlisans 2009-2010 Türkçe 3
GIDA MUHAFAZA TEKNİKLERİ Önlisans 2009-2010 Türkçe 3
GIDA MEVZUATI Önlisans 2009-2010 Türkçe 2
GIDA HİJYENİ Önlisans 2009-2010 Türkçe 3
BESLENME Önlisans 2009-2010 Türkçe 3
HAZIR YEMEK ÜRETİMİ VE ORGANİZASYONU Önlisans 2008-2009 Türkçe 2
GIDA TEKNOLOJİSİ Önlisans 2008-2009 Türkçe 3
GIDA MUHAFAZA TEKNİKLERİ Önlisans 2008-2009 Türkçe 3
GIDA HİJYENİ Önlisans 2008-2009 Türkçe 3
HAZIR YEMEK ÜRETİMİ VE ORGANİZASYONU Önlisans 2007-2008 Türkçe 2
GIDA TEKNOLOJİSİ Önlisans 2007-2008 Türkçe 3
GIDA MUHAFAZA TEKNİKLERİ Önlisans 2007-2008 Türkçe 3
GIDA HİJYENİ Önlisans 2007-2008 Türkçe 3

Adı Tür Kapsam Başlangıç Yılı Bitiş Yılı
Bebek ve küçük çocuk ek gıdalarında Okratoksin A (OTA) kontaminasyonunun araştırılması Diğer (Ulusal) ULUSAL 27.10.2011 13.01.2014
Soğuk ve Donmuş Muhafaza Sürecinde Modifiye Atmosfer Paketlenmiş Somon Balığı Filetolarının Biyojen Amin Miktarları ile Kalite ve Raf Ömrü Özelliklerinin Belirlenmesi Diğer (Ulusal) ULUSAL 20.06.2016 -
TARHANALARDA OKRATOKSİN A (OTA) DÜZEYLERİNİN LC-MS/MS YÖNTEMİİLE BELİRLENMESİ ve KÜF KONTAMİNASYONUNUN ARAŞTIRILMASI Diğer (Ulusal) ULUSAL 19.02.2019 -
Deniz Ürünlerinde Clostridioides (Clostridium) difficile Varlığının Tespiti,Karakterizasyonu ve Antibiyotik Dirençlilik Profilinin Belirlenmesi Diğer (Ulusal) ULUSAL 12.04.2019 -
Piyasada Satışa Sunulan Tüketime Hazır Et Ürünlerinde Clostridium difficileVarlığının Kültürel ve Moleküler Yöntemlerle Tespiti ve Antibiyotik Dirençlilik ProfilininBelirlenmesi Diğer (Ulusal) ULUSAL 09.11.2016 12.06.2019
Piyasada Satışa Sunulan Tüketime Hazır Et Ürünlerinde Clostridium difficile Varlığının Kültürel ve Moleküler Yöntemlerle Tespiti ve Antibiyotik Dirençlilik Profilinin Belirlenmesi Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi ULUSAL 09.11.2016 09.11.2018
Piyasada Satışa Sunulan Tüketime Hazır Et Ürünlerinde Clostridium difficile Varlığının Kültürel ve Moleküler Yöntemlerle Tespiti ve Antibiyotik Dirençlilik Profilinin Belirlenmesi Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi ULUSAL 05.05.2017 -
Soğuk ve Donmuş Muhafaza Sürecinde Modifiye Atmosfer Paketlenmiş Somon Balığı Filetolarının Biyojen Amin Miktarları ile Kalite ve Raf Ömrü Özelliklerinin Belirlenmesi Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi ULUSAL 04.11.2016 -
Marmara Bölgesindeki mezbahalardan elde edilen kasaplık hayvan karkaslarına aitClostridium difficile izolatlarının 16S23S rRNA gen intergenik ara yüzünü hedef alankapiller gel elektroforez yöntemine dayalı PCRribotipleme metodu ile tanımlanması Diğer (Ulusal) ULUSAL 02.11.2017 19.11.2018
Kasaplık Hayvan ve Kanatlı Karkaslarında Clostridium Difficile Varlığının Kültürel ve Moleküler Yöntemlerle Tespiti ve Antibiyotik Dirençlilik Profilinin Belirlenmesi TÜBİTAK PROJESİ ULUSAL 01.12.2014 03.04.2017
Kasaplık Hayvan ve Kanatlı Karkaslarında Clostridium Difficile Varlığının Kültürel ve Moleküler Yöntemlerle Tespiti ve Antibiyotik Dirençlilik Profilinin Belirlenmesi TÜBİTAK PROJESİ ULUSAL 01.12.2014 03.04.2017
Kaynak suları ve doğal mineralli suların ağır metal kalıntıları ve genel mikrobiyolojik kaliteleri yönünden araştırılması Diğer (Ulusal) ULUSAL 01.01.2010 01.01.2012
Türk Tipi Fermente Sucuk ve Pastırmanın Uçucu Aroma Bileşenlerinin GC-MS ile Belirlenmesi Diğer (Ulusal) ULUSAL 01.01.2005 01.01.2007
İstanbul’da Satışa Sunulan Et ve Tavuk Dönerlerinde Polisiklik Aromatik Hidrokarbon Mevcudiyetinin LC-MS Yöntemi İle Araştırılması Diğer (Ulusal) ULUSAL 01.01.2005 01.01.2009
Laktoferrisin ve Nisin Kullanımının Tekirdağ Köftelerinin Mikrobiyolojik Kalitesi ve Raf Ömrü Üzerine Etkisi Diğer (Ulusal) ULUSAL 01.01.2004 01.01.2006
İstanbul’da Satışa Sunulan Et ve Et Ürünlerinde BSE Yönünden Risk Materyallerin Varlığı Üzerine Araştırmalar Diğer (Ulusal) ULUSAL 01.01.2003 01.01.2005
Fermente Sucuklarda Nisin Kullanımının Listeria Monocytogenes Üzerine Etkileri Diğer (Ulusal) ULUSAL 01.01.2003 01.05.2006
Aflatoksin M1 ile Kontamine Çiğ Sütlerden Üretilen Kaşar ve Beyaz Peynirlerde Kalıntı Düzeylerinin ELISA Tekniği ile Araştırılması Diğer (Ulusal) ULUSAL 01.01.2003 01.01.2005
İstanbul’da satışa sunulan et ve et ürünlerinde bazı anabolizan kalıntılarının tespit edilmesi üzerine çalışmalar Diğer (Ulusal) ULUSAL 01.01.2000 01.01.2002

Adı Kapsam Tür Yıl
THE EFFECT OF OZONE TREATMENT ON THE INHIBITION OF SALMONELLA ENTERICA SEROVAR TYPHIMURIUM AND ESCHERICHIA COLI IN WASHING WATER, 6th International Congress on Food Technology Uluslararası Özet bildiri 18.03.2017
Incidence of Clostridium difficile in meat originated foods – A worldwide review, 6th International Congress on Food Technology Uluslararası Özet bildiri 18.03.2017
EVALUATION OF THE QUALITY PARAMETERS IN TURKISH TYPE CHEESES, 6th International Congress on Food Technology Uluslararası Özet bildiri 18.03.2017
EFFECT OF PACKAGING CONDITIONS AND NISIN-EDTA COMBINATIONS ON THE SURVIVAL OF SALMONELLAENTERITIDIS IN TURKISH TYPE MEATBALLS, 6th International Congress on Food Technology Uluslararası Özet bildiri 18.03.2017
Ozone disinfection against Salmonella Enterica Serovar Typhimurium and Escherichia coli in Washing Water, 4th International VETIstanbul Group Congress Uluslararası Özet bildiri 11.05.2017
OCHRATOXIN A LEVEL IN BABY FOODS RETAILED IN ISTANBUL-TURKEY, 4th International VETIstanbul Group Congress Uluslararası Özet bildiri 11.05.2017
Survival of Salmonella enterica serovar Typhimurium in Alcoholic and Non-Alcoholic Beverages Served with Ice, 17th International Nutrition Diagnostics Conference Uluslararası Özet bildiri 09.10.2017
EFFECTS OF SODIUM LACTATE TREATMENT ON THE SENSORY CHARACTERISTICS OF CIG KOFTE STORED IN AMBIENT OR REFRIGERATOR CONDITIONS, 17th International Nutrition Diagnostics Conference Uluslararası Özet bildiri 09.10.2017
Detection of Clostridium difficile in cattle and sheep carcasses in Marmara Region of Turkey, 17th International Nutrition Diagnostic Conference Uluslararası Özet bildiri 09.10.2017
Detection of Clostridium difficile in Cattle and Sheep Carcasses in Marmara Region of Turkey, 17th International Nutrition Diagnostic Conference Uluslararası Özet bildiri 09.10.2017
Antimicrobial Susceptibitiy of Clostridium difficile Strains isolated from Cattle and sheep Carcasses in Marmara Region of Turkey, 17th International Nutrition Diagnostic Conference Uluslararası Özet bildiri 09.10.2017
Detection and Characterisation of C. difficile in Cattle and Sheep Carcasses, FOOD MICRO 2018 (FM 2018) Uluslararası Özet bildiri 03.09.2018
The Microbiological Quality of Stuffed Mussels Midye Dolma Sold in Istanbul, 6th Joint Scientific Symposium of the Veterinary Faculties of T.C. Istanbul University and Ludwig-Maximilians-Universitat München Uluslararası Poster
Sığır Karkaslarından Salmonella typhimurium varlığının kültürel immunomanyetik separasyon ve Enzyme Linked Fluorescent Assay teknikleri kullanılarak tespiti, II. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi Ulusal Tam metin bildiri
Residues and Contaminants in Milk and Dairy Products, The 12th Congress of Mediterranean Federation for Health and Production of Ruminanats Uluslararası Poster
Peynirlerde Aflatoksin M1 AFM1 Düzeylerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Çalışma, Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu Ulusal Poster
NUTRITIONAL PARAMETERS OF TULUM, MIHALIC AND CIVIL CHEESES PRODUCED IN TURKEY – A SCREENING OF REGIONAL SALTY CHEESES, 5th International Conference on Nutrition and Growth Uluslararası Özet bildiri
Nisinin Süt ve Süt Ürünlerinde Kullanımı, Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu Ulusal Poster
İstanbul da satışa sunulan et ve et ürünlerinde BSE yönünden risk materyallerinin varlığı, II. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi Ulusal Tam metin bildiri
Gıda teknolojisinde kullanılan renklendiriciler, International Veterinary Medicine Students Scientific Research Congress Uluslararası Tam metin bildiri
Fast food restoranlarda satışa sunulan içeceklerde kullanılan buzların mikrobiyolojik kalitesi, International Veterinary Medicine Students Scientific Research Congress Uluslararası Tam metin bildiri
Detection and characterization of Clostridium difficile in cattle and sheep carcasses, 26th International ICFMH Conference - FoodMicro 2018 Uluslararası Özet bildiri
CHANGES OF NUTRITIONAL CHARACTERISTICS OF SALMON (SALMO SALAR) FILLETS STORED AT 4°C UNDER MODIFIED ATMOSPHERE CONDITIONS, 5th International Conference on Nutrition and Growth Uluslararası Özet bildiri
A study on the prevalence of L monocytogenes and Salmonella spp in Tulum cheese, II. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi Ulusal Tam metin bildiri
A study on the presence of some anabolic residues in meat and meat products which are sold in İstanbul, 4th Joint Scientific Symposium Uluslararası Poster

Adı Üyelik Durumu Yıl
Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti Üye 2005 -
Veteriner Hijyenistleri Derneği Üye 2003 -

Üniversite Bölüm Görev Başlangıç Yılı Bitiş Yılı
BEYKENT ÜNİVERSİTESİ Rektör Yardımcısı 2017 2019
BEYKENT ÜNİVERSİTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ Bölüm Bşk. 2012
BEYKENT ÜNİVERSİTESİ MYO/Yüksekokul Müdürü 2012

Deneyim Görev Kurum Başlangıç Yılı Bitiş Yılı
Öğretim Üyesi Beykent Üniversitesi Meslek Yüksekokulu 2008
Öğretim Görevlisi Beykent Üniversitesi Meslek Yüksekokulu 2007 2008
Araştırma Görevlisi İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Besin Hijyeni ve Teknolojisi AbD. 2001 2006