Yerleşkeler

Dr. Öğr. Üyesi Feyza TATAR TURAN

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü|Öğretim Üyesi
E-mail : feyzaturan@beykent.edu.tr

Üniversite Derece Alan Yıl
ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ Doktora GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2017
ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ Yüksek Lisans GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2012
ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ Lisans GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2010

Bölüm Unvan Üniversite Başlangıç Yılı Bitiş Yılı
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ BEYKENT ÜNİVERSİTESİ 2019
GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ 2011 2014

Makale Adı Tür Yıl
Influence of an ultrasonic nozzle in spray-drying and storage on the properties of blueberry powder and microcapsules Özgün Makale 2016
Turkish Tombul hazelnut (Corylus avellana L.) protein concentrates: functional and rheological properties Özgün Makale 2015
MICROENCAPSULATION OF ANCHOVY (ENGRAULIS ENCRASICOLUS L.) OIL: EMULSION CHARACTERIZATION AND OPTIMIZATION BY RESPONSE SURFACE METHODOLOGY Özgün Makale 2015
Evaluation of ultrasonic nozzle with spray-drying as a novel method for the microencapsulation of blueberry’xxs bioactive compounds Özgün Makale 2015
Evaluation of hemicellulose as a coating material with gum arabic for food microencapsulation Özgün Makale 2014
Effect of Hemicellulose as a Coating Material on Water Sorption Thermodynamics of the Microencapsulated Fish Oil and Artificial Neural Network (ANN) Modeling of Isotherms Özgün Makale 2014

Ders Adı Öğrenim Dönem Dil Saat
Mönü Planlama ve Servis Teknikleri Lisans 2018-2019 Türkçe 3
Gıda Muhafaza Teknikleri Lisans 2018-2019 Türkçe 3
Gıda Mevzuatı Lisans 2018-2019 Türkçe 3
Beslenme İlkeleri Lisans 2018-2019 Türkçe 3

Adı Tür Kapsam Başlangıç Yılı Bitiş Yılı
Ultrasonik Nozul Titreşim Başlıklı Püskürtmeli Kurutma Tekniği ile Mavi Yemiş Tozu ve Mikrokapsülü Üretimi -Tübitak 1001 ULUSAL 01.04.2013 01.10.2014
Bitkisel Atıklardan Elde Edilen Hemiselülozlardan Mikro Yapıda Enkapsüle Edilmiş Gıdaların Üretimi -Tübitak 1001 ULUSAL 01.04.2010 01.04.2012

Adı Kapsam Tür Yıl
Ultrasound assisted extraction of polyphenols from blueberry fruits grown in the Black Sea Region of Turkey., The II. International Symposium on Traditional Foods from Adriaticto Caucasus. Uluslararası
Tombul fındık (Corylus avellana L.) proteininin bazı fonksiyonel özelliklerinin belirlenmesi,, 7. Gıda Mühendisliği Kongresi Ulusal
The ultrasonic emulsification for microencapsulation of fish oil by response surface methodology, 4th International Congress on Food and Nutrition Uluslararası
The microencapsulation fish (Engraulis encrasicolus L.) oil by various wall materials, XIX International Conference on Bioencapsulation Uluslararası
Influence of spray drying conditions on the functional properties of blueberry powder, 1st Congress on Food Structure Design Uluslararası
Hamsi yağının mikroenkapsülasyonunda yağ/kaplayıcı madde oranlarının emülsiyonların reolojik ve fonksiyonel özelliklerine etkisi, 11. Türkiye Gıda Kongresi Ulusal
Hamsi yağının (Engraulis encrasicolus L) püskürtmeli kurutucu ile mikroenkapsülasyonu, 11. Türkiye Gıda Kongresi Ulusal
Fındık protein konsantratı içeren glutensiz pirinç ve mısır ekmeklerinin tekstürel özellikleri, 7. Gıda Mühendisliği Kongresi Ulusal
Effects of Spray Drying Conditions on the Encapsulation Efficiency of Blueberry Microcapsules, The 6th International Symposium on “Delivery of Functionality in Complex Food Systems: Physically inspired approaches from nanoscale to microscale” Uluslararası Özet bildiri
Effect of hemicellulose as a coating material of Anchovy (Engraulis encrasicolus L.) oil microencapsulation, IFT’s 2013 Annual Meeting Uluslararası