Yerleşkeler

Öğr. Gör. Esat ÖZATA

Öğr. Gör. Esat ÖZATA
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü|Öğretim Görevlisi
E-mail : esatozata@beykent.edu.tr

Üniversite Derece Alan Yıl
BEYKENT ÜNİVERSİTESİ Yüksek Lisans İŞLETME (YL) (TEZSİZ) 2010
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ Lisans İŞLETME BÖLÜMÜ 2008
YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Önlisans OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ 2006
GAZİ ÜNİVERSİTESİ Doktora GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (DR)

Makale Adı Tür Yıl
Müslüman Dostu Turizm Kapsamında Mice Turizm Organizasyonlarının Değerlendirilmesi Kısa Makale 2017
Müslüman Dostu Turizm Kapsamında Mice Turizm Organizasyonlarının Değerlendirilmesi Özgün Makale 2017

Kitap Adı Tür Katkı Düzeyi Kapsam Yayınevi Yıl
Gastronomi Üzerine Araştırmalar Bilimsel Kitap Bölüm(ler) Ulusal Detay Yayıncılık 2017

Ders Adı Öğrenim Dönem Dil Saat
Yiyecek-içecek Hizmetleri Yönetimi Lisans 2013-2014 Türkçe 3
Yiyecek-içecek Hizmetleri Önlisans 2013-2014 Türkçe 3
Yiyecek Hazırlama ve Pişirme Teknikleri Önlisans 2013-2014 Türkçe 4
Restoran Yönetimi ve Tasarımı Lisans 2013-2014 Türkçe 2
Mutfak Yönetimi ve tasarımı Lisans 2013-2014 Türkçe 3
Mutfak Teknikleri Lisans 2013-2014 Türkçe 3
İleri Mutfak Teknikleri Önlisans 2013-2014 Türkçe 3
Genel Mutfak Teknikleri Önlisans 2013-2014 Türkçe 3
Gastronomi Tarihi Lisans 2013-2014 Türkçe 3
Dünya Mutfakları Önlisans 2013-2014 Türkçe 4

Adı Kapsam Tür Yıl
Turistlerin Gastronomi Kavramı ve Gastronomi Turizmine İlişkin Bilgi Düzeyleri: Gaziantep Örneği, 18. Ulusal Turizm Kongresi Ulusal Tam metin bildiri 18.10.2017
Gastronomy, from the Point of View of Kitchen Staff-Before, Today and Future: A Qualitative Study, IV. International Tourism,Travel and Leisure Conference Uluslararası Tam metin bildiri 16.07.2017
Gastronomik Unsurların Destinasyon Pazarlamasındaki Önemi: Gaziantep İli Örneği, VI. Ulusal ve II. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu Uluslararası Tam metin bildiri 15.04.2017
Location of Gastronomic Items in Tourist Destination Selection: Hatay Case, I. International Rural Tourism Uluslararası Özet bildiri 04.05.2017
Turistlerin Gastronomi Kavramı ve Gastronomi Turizmine İlişkin Bilgi Düzeyleri: Gaziantep Örneği, 18. Ulusal Turizm Kongresi “Kültür Turizmi” Ulusal Tam metin bildiri 01.10.2017

Adı Üyelik Durumu Yıl
Sarıyer Turizm ve Kültür Derneği Üye 2013
Euro toque Avrupa Şefler Birliği Üye 2013
Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu Üye 2013

Üniversite Bölüm Görev Başlangıç Yılı Bitiş Yılı
Bölüm Bşk. 2012 2014
Program Başkanı 2012 2014
Program Başkanı 2011 2014
BEYKENT ÜNİVERSİTESİ OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ Program Başkanı 2010 2014

Deneyim Görev Kurum Başlangıç Yılı Bitiş Yılı
Aşçılık Program Başkanı Beykent Üniversitesi 2007
Aşçılık Program Başkanı Kapadokya Meslek Yüksekokulu 2006 2008
Mutfak Şefi Eresin otel istanbul 2005 2005
Eğitmen Şef Mutfak Sanatları Akademisi 2005 2007
Şef Aşçı Hilton istanbul 2003 2005