İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi - Aday

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi (İngilizce)

• Eğitim Süresi1+4 Yıl
  • YerleşkeHadımköy Yerleşkesi
  • Yabancı Dil Hazırlık YerleşkesiBeylikdüzü Yerleşkesi

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi (İngilizce)

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü, uluslararası standartlara uygun nitelikte, araştırmacı, disiplinli, siyasal olayları kavrayabilen, iletişim becerileri yüksek mezunlar yetiştirir.

Eğitim süresince, öğrencilere verilen teorik bilgilerin yanında edindikleri teorik bilgileri yurtdışında belirli üniversitelerle anlaşılarak uygulamaya geçirecekleri fırsatlar da sunulmaktadır.

4 yıllık bölümün eğitim dili İngilizcedir. Bölümü kazanan öğrenciler, Düzey Belirleme ve Yeterlilik Sınavında başarılı olmaları halinde İngilizce Hazırlık Sınıfı atlayarak birinci sınıftan öğrenimlerine başlayabilirler.

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünün Türkçe eğitim seçeneği de bulunmaktadır. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi (Türkçe) için tıklayınız.

Bölüm ücreti ile ilgili bilgi için tıklayınız.

Puan ve Kontenjanlar

Program Kodu Program Burs Puan Türü 2023 Kontenjanı Şehit yakınları kontenjanı Depremzede yakınları kontenjanı 2022 En Küçük Puan 2022 Başarı Sırası
210301557 Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi (İngilizce) Burslu EA 5 1 1 - -
210301564 Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi (İngilizce) %50 İndirimli EA 34 0 0 - -