İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi - Aday

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi (İngilizce)

• Eğitim Süresi1+4 Yıl
  • YerleşkeBüyükçekmece Yerleskesi Yeni Bina - Büyükçekmece Yerleskesi
  • Yabancı Dil Hazırlık YerleşkesiBüyükçekmece Yerleşkesi

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi (İngilizce)

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü, uluslararası standartlara uygun nitelikte, araştırmacı, disiplinli, siyasal olayları kavrayabilen, iletişim becerileri yüksek mezunlar yetiştirir.

Eğitim süresince, öğrencilere verilen teorik bilgilerin yanında edindikleri teorik bilgileri yurtdışında belirli üniversitelerle anlaşılarak uygulamaya geçirecekleri fırsatlar da sunulmaktadır.

4 yıllık bölümün eğitim dili İngilizcedir. Bölümü kazanan öğrenciler, Düzey Belirleme ve Yeterlilik Sınavında başarılı olmaları halinde İngilizce Hazırlık Sınıfı atlayarak birinci sınıftan öğrenimlerine başlayabilirler.

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünün Türkçe eğitim seçeneği de bulunmaktadır. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi (Türkçe) için tıklayınız.

Program Kodu Program Burs Puan Türü 2019 Kontenjanı 2018 En Küçük Puan 2018 Başarı Sırası
200711699 Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi (İngilizce) Burslu EA 4 316,45527 139.300
200711972 Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi (İngilizce) %75 İndirimli EA 36 - -