İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi - Aday

• YerleşkeBüyükçekmece Yerleskesi Yeni Bina - Büyükçekmece Yerleskesi
  • Eğitim DiliTürkçe

Sermaye Piyasaları ve Portföy Yönetimi

Sermaye Piyasaları ve Portföy Yönetimi Bölümü, sermaye piyasasında bireysel ya da bir şirkete bağlı olarak çalışan başarılı yatırımcılar yetiştirir.

Bölüm, öğrencilerini sermaye piyasalarının içinde kendi adına işlem yapabilen veya şirkette çalışan yatırımcılar olarak yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bölümün bu amacına ulaşmak için ders planında portföy yönetimine ağırlık veren derslerin yanı sıra staj zorunluluğu bulunmaktadır.

4 yıllık eğitim verilen bölümün eğitim dili Türkçedir. İsteğe bağlı olarak İngilizce Hazırlık Sınıfı okuma imkânı bulunmaktadır.

Program Kodu Program Burs Puan Türü 2019 Kontenjanı 2018 En Küçük Puan 2018 Başarı Sırası
200790370 Sermaye Piyasaları ve Portföy Yönetimi Burslu EA 3 266,61779 337.300
200790371 Sermaye Piyasaları ve Portföy Yönetimi %75 İndirimli EA 27 219,86435 703.300