1- Türkçe, Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi ve Zorunlu Yabancı Dil dersleri, 2011-2012 akademik yılında web tabanlı online öğretim ve uzaktan eğitim sanal sınıf uygulamasını da kapsayacak şekilde işlenecektir.

2- Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi dersi ile Türkçe dersi; haftada bir saat derslikte yüz yüze öğretim şeklinde, diğer bir saatlik ders ise dijital ortamda hazırlanarak Öğrenci Otomasyon Sisteminde “Döküman Paylaşımı”na yüklenerek 7 gün 24 saat öğrencilerin erişimine açılacaktır. Ayrıca, lisans ve önlisans programları için haftada birer ders saati Uzaktan Eğitim Portalında “sanal sınıf” şeklinde öğrencilerin soruları cevaplandırılarak interaktif uygulama yapılacaktır.
Türkçe, Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi dersleri için ayrıca, makale, okuma parçası, ders notu, video, ses dosyası, fotoğraf, harita, vb. ders materyalleri Öğrenci Otomasyon Programında “Döküman Paylaşımı”na haftalık olarak yüklenecek ve 7 gün 24 saat öğrencilerin erişimine açılacaktır.

3- Zorunlu Yabancı Dil dersi ise, derslikte yüz yüze yapılmayacak;   haftada bir saatlik ders Uzaktan Eğitim Portalında “sanal sınıf” şeklinde programda ilan edilen saatte canlı olarak işlenecektir. Diğer bir saatlik ders ise, dijital ortamda hazırlanarak Öğrenci Otomasyon Sisteminde  “Döküman Paylaşımı”na yüklenerek 7 gün 24 saat öğrencilerin erişimine açılacaktır.

4- Uzaktan Eğitim Portalında yapılacak uygulamalar, bu derslere kayıtlı öğrencilerin, Öğrenci Otomasyon Sistemindeki haftalık ders programına işlenmştir.

YÖK zorunlu derslerin (Türkçe, Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi, Zorunlu Yabancı Dil) “Sanal Sınıf” uygulama programı için lüfen tıklayınız.